• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Malatya'da 67 ev ve işyeri selden zarar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya Belediyesi Pazartesi günü kentte meydana gelen sel ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada kentte 23 mesken ile 44 iş yerinde hasar meydana geldiği ve ekipler tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, "10 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde ilimizde meydana gelen lokal dolu ve sağanak yağışın ardından Karagöz deresi ile İnderesi sel yataklarından merkeze doğru oluşan sel felaketi nedeniyle, şehrimizde bazı noktalarda hayat olumsuz şekilde etkilenmiştir." denildi.

Malatya Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmalarının zararın büyümesine ve daha büyük bir tahribatın oluşmasına engel olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Belediyemiz tarafından döşenen yaklaşık 110 km uzunluğundaki yağmur suyu drenaj kanalları suyun önemli bir kısmının tahliyesini sağlamış, ancak Karagöz ve İnderesi civarından, dağlardan koparak gelen selin debisinin oldukça fazla olması yer yer su baskınlarına neden olmuştur.

Belediyemizce ivedilikle oluşturulan Kriz Masası tarafından yapılan tespitler ve Belediyemiz Çağrı Merkezi üzerinden gelen ihbarlar sonucu şu ana kadar 23 Mesken, 44 işyerinde hasar oluştuğu ihbarı alınmış olup, ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmeye başlanmıştır. Gece 02.00 itibariyle ihbarların tamamına yakınına müdahale tamamlanmış, hasar tespit çalışmaları da dahil olmak üzere hayatın normale dönmesi için yoğun bir gayret sarfedilmiş, çalışmalar halen devam etmektedir." İfadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında "Gece saat 10.30'dan itibaren sel tahribatının neden olduğu aksaklıklar ile sel nedeniyle şehir merkezine taşınan moloz, çamur, kereste vb. atıkların temizlenmesi çalışmalarına başlanmış tır. Çalışmaların önemli bir kısmı sabah saatlerine kadar tamamlanmış, tabiri caizse sabah kalkan vatandaşlarımız sel felaketinin neden olduğu tahribatı hissetmemişlerdir." İfadelerine yer verildi.
(Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir