• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Bakan Kurum: Depreme dayanıklı yeni alanlar inşa edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi Göllüce Kentsel Dönüşüm Alanında Üretilen Sanayi Tesislerini ziyaret etikten sonra Şehitkâmil Belediyesi Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Alanında incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Göllüce Kentsel Dönüşüm Alanında Üretilen Sanayi Tesisleri hakkında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’den bilgi alan Bakan Kurum, ardından Şehitkâmil Belediyesi Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Alanında incelemelerde bulunarak buradaki çalışmaları yerinde inceledi.

Burada yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına bir açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, yapılan kentsel dönüşüm projelerinin ardından depreme dayanıklı alanların inşasını yapacaklarını söyledi.

Esnafın üretmesi için her türlü desteğin verileceğini ifade eden Bakan Kurum, her vatandaşın sorunuyla ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Kurum, “Buralarda bize düşen esnafımıza destek vermek. Vatandaşın sorunu ve problemi neyse o sorundan kaçmak değil çözümünün bir parçası olmak bizim görevimizdir. Bugün burada yaklaşık 350 esnafımızı mutlu edecek bir adım attık ve çöküntü halinden, üreten bir alan haline gelmesi mutluluk veriyor. Biz bu projeleri yaptıkça esnaf daha rahat nefes alacaktır.” dedi.

Yapılan bu gibi projelerle kentin düzenli ve planlı bir şekilde büyüyeceğini ifade eden Kurum, “Biz bir taraftan depreme dayanıklı yeni alanların inşasını yapacağız. Diğer taraftan da buraya gelen vatandaşlarda daha iyi hizmet alacaktır. Şehrimiz de düzenli ve planlı bir şekilde büyüyecektir. Küçük sanayi kuruluşuyla başlayan ve dalga dalga büyüyen sanayilerimizi görüyoruz. Salgından bu yana her ne kadar şartlar zorlaşsa da sanayicimiz bir gün ne üretimden ve istihdamdan geri durmadı. Yanında ki işçisinden ziyade yeni alımları oldu. Herkese hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir