• DOLAR 32.525
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2487.938
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Van esnafını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

10 Ağustos günü bazı temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun programı devam ediyor. Bu kapsamda Ordu ve Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden Yapıcıoğlu, ülkede ekonomik bir darboğazın yaşandığını belirtti.

 

Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Yapıcıoğlu, namazdan sonra partililer tarafından karşılandı. Yol kenarında bekleyen kalabalığa selam veren Yapıcıoğlu, Ezberciler İş Merkezinden başlayarak esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnaf tarafından sıcak karşılanan Yapıcıoğlu ekonomik sıkıntıların herkesi çok kötü anlamda etkilediğini belirterek sıkıntının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde daha fazla hissedildiğini söyledi.

Sıkıntılarını anlatan esnaf, Van'ın İran ve Irak ile sınır kenti olduğunu ancak bu ülkelerden yeteri kadar faydalanamadıklarını belirterek sınır ticaretinin arttırılması noktasında yetkililerin harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

Sınır ticaretinin gelişmesi durumunda Van'ın bölgenin en iyi ekonomisine sahip olabileceğine değinen esnaf, Van esnafının İranlı turistler sayesinde ayakta durduklarını ifade ettiler. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir