• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Çocuklara muharrem ve aşure anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaz kurslarındaki çocuklara farklı etkinliklerle İslami eğitim vermeye çalıştıklarını dile getiren Adıyaman il Müftüsü Mehmet Taştan, çocuklara Muharrem ayı ve aşure hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Kur'an kursu öğrencilerinin Muharrem ayını ve içerisinde meydana gelen olayları ve yaz kursunun halavetini tatmalarını istediklerini belirten Müftü Taştan, Hazreti Hüseyin'in Müslümanların yaşadığı memlekette bir kargaşaya, bir karışıklığa meydan vermek istemediğini söyledi.

Taştan açıklamasında, "Cenabı Hakk'a hamd-u senalar olsun ki böyle bir toplumda hizmet etmeyi bizlere lütfeyledi. Yaz kursları başladı ve Ağustos'un 26'sında inşallah bitecek. Dolasıyla yaz kurslarımızda çocuklarımızı bir arada görmüşken gelenek olan bir hatırayı onların gönüllerinde, duygularında canlandırmalarını sağlamak amacıyla Muharrem ayı olması hasebiyle de gençlik merkezimizde bir aşure yapıldı. Çocuklarımıza ikramda bulunduk. Çocuklarımızın Muharrem ayını ve içerisinde meydana gelen olayları ve yaz kursunun halavetini tatmalarını arzu ettik. Bu manada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yaz kursuyla alakalı faaliyetlerimizde devam edecek. Yaz kursu bitirme programı inşallah olacak." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların yaşadığı memlekette bir kargaşaya bir karışıklığa meydan vermek istemedi"

Adıyaman il Müftüsü Mehmet Taştan

Müslümanların Hazreti Hüseyin'in yolunu takip etmesi gerektiğini belirterek, "Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kerbela'da şehit olan mübarek torunu Hazreti Hüseyin'i rahmetle yâd ediyoruz. Cenab-ı Allah bir daha böylesine acıklı olayları göstermesin. Hazreti Hüseyin'in takip ettiği yolu hepimizin takip etmesi gerekir. Çünkü Hazreti Hüseyin barış adına canını verdi, şehid oldu. Hazreti İsa'nın (Aleyhissellem) fedakârlığı gibi Hazreti Hüseyin'de canını hiçe sayarak ailesi v etrafıyla birlikte şehadeti göze aldı. Ama Müslümanların yaşadığı memlekette bir kargaşaya bir karışıklığa meydan vermek istemedi. Dolayısıyla Hazreti Hüseyin'i rahmetle yâd ediyoruz, Cenab-ı Allah şefaatlarına nail eylesin. Aşure birkaç çeşit gıdadan meydana gelen bir yemektir. Biz de aşure gibi kaynamalı, faydalı, tatlı olmalıyız." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir