• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Psikoteknik belgesi olmayan sürücülere uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Psikoteknik belgesinin ticari araç kullananlar için zorunlu olduğunu hatırlatan Altunal, bu belgeyi bulundurmayan sürücülere cezai müeyyide uygulanacağı uyarısında bulundu.

Psikoteknik testinin çok önemli olduğunu vurgulayan Altunal, “Psikoteknik belgesi; ticari araç sürücülerinin, kamyon, ticari taksi, yük ve yolcu taşıyan tüm şoförlerin alması gereken bir belgedir. Psikoteknik belgesi almak için yaş sınırı ise normal yaş sınırı ile aynı ve ehliyetinizin olması yeterli. Kişi kimlik ve ehliyetiyle başvurusunu yapabiliyor. Sürücülerin yük veya yolcu taşımaya psikolojileri el veriyor mu diye test etmek için şarttır.” diye konuştu.

Barış Altunal

“Sürücüler duyarlı olmalı”

Tüm ticari araç kullanan şoförlerin mutlaka psikoteknik testine tabi olması gerektiğini ifade eden Altunal, şöyle devam etti:

“Kişiye cihazın başında psikolog onay veriyor. Ardından bir psikiyatristin onayına görünmesi gerekiyor. Muayene onayından sonra psikoteknik belgesini almaya hak kazanıyor. Bu belge yük ve yolcu taşımak içindir. Psikoteknik belgesi olmayıp yük ve yolcu taşıyanlara bin 606 lira cezası var. Tabi sürücü psikoteknik belgesi almak için randevu alması gerekiyor. Randevu alan kişi burada bir saatlik bir teste giriyor. Testten sonra doktor muayenesi aynı mesai saatinde hal olduktan sonra bir gün içerisinde belgesini alabiliyor. Bu konuda sürücülerin duyarlı olmalarını ve en kısa sürede psikoteknik belgesi almalarını tavsiye ederim.”

(İLKHA)










Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir