• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
ABD'de FBI binasına saldırı girişimi: Saldırgan öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, ABD'nin Ohio eyaletinin Cincinati kentinde meydana geldi.

ABD medyasına göre silahlı bir adam FBI ofisine girmeye çalıştı ancak başaramayınca kaçmaya başladı. Ardından şahsı yakalamak için polis çalışma başlattı.

Zanlının 42 yaşındaki Ricky Shiffer olduğu belirlendi. Sosyal medya paylaşımlarına göre Shiffer, 6 Ocak 2021 kongre baskınına katıldı.

Yetkililer, federal müfettişlerin Shiffer'ın Proud Boys da dahil olmak üzere aşırı sağ dahil aşırı gruplarla bağları olup olmadığını araştırdığını söyledi.

Federal yetkililerin olayla ilgili açıklamasına göre, Shiffer sabah 9:15 sularında FBI ofisindeki ziyaretçi tarama alanını “ihlal etmeye çalıştı” ve ajanlar onunla karşılaştığında kaçtı. Ohio Eyaleti Otoyol Devriyesi sözcüsü Teğmen Nathan Dennis düzenlediği basın toplantısında, Interstate 71'e kaçtıktan sonra bir asker tarafından fark edildiğini ve polisle yaşanan kovalamacada ateş ettiğini söyledi.

Shiffer, polisin kovalamacası sonucu yoldan ayrıldı ve kırsal bir yolda arabasından indi ve çatışmaya girdi. Dennis, Shiffer'ın, çıkan çatışmada aracının siper olarak kullandığını söyledi.

Dennis, yapılan müzakerelerin sonuçsuz kaldığını, Shiffer'ın polise silah doğrulttuktan sonra vurulduğunu söyledi.

Olayın Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın evinde yapılan aramanın ardından gerçekleşmiş olması dikkat çekti.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir