• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya Arıcılar Birliğini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve il yönetiminden oluşan heyeti, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ve üyeler karşıladı.

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Londra'da düzenlenen uluslararası bal yarışmasında, Bingöl'de üretimi yapılan süzme çiçek balının kalitesinden ötürü altın madalyaya layık görülmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İngiltere'nin başkentinde yapılan yarışmada üreticilerin göstermiş olduğu başarının bal üreticiliği açısından çok önemli olduğunu belirten Alpaya, Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ve üreticileri tebrik ederek başarılar diledi.

Bingöl'de şu an iyi bir başarının sevincinin oluştuğunu söyleyen Alpaya, Bingöl Balı'nın, 2017 yılında dünya ikinciliği ve bu yıl da kalitesiyle altın madalyaya layık görüldüğünü söyledi.

"Ülke içi ve dışında balın pazarı oluşturulmalıdır"

Bingöl Balı'nın başarılı hikâyesini ve üretimdeki kalitesini Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba'dan dinleyen Alpaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bingöl Balı'nın değeri bilinmelidir. Bingöl denilince akla bal gelir, balla anılan bir ile, coğrafi konumu da göz önünde bulundurularak etki ve yetki sahipleri sahip çıkmalı. Bal pazarını oluşturmak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Faizsiz kredi destekleri artırılmalı, ihracata yönelik ciddi adımlar atılmalı, ülke içinde ve dışında pazarlar oluşturulmalıdır. Bingöl Balı sadece birincilikle yetinmemeli, uluslararası piyasada da ciddi anlamda yerini almalı ve bu alanda işsizliği önleyecek ciddi bir sektör haline getirilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişin ardından sona erdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir