• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Mutfaklardaki ‘ölümcül’ pişirme kaplarına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesinin haberine göre gıda ambalajlarında ve bazı mutfak gereçlerinde yaygın olarak kullanılan endüstriyel kimyasallar karaciğer kanserine yakalanma riskini dört katına çıkarabiliyor.

Los Angeles'taki Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden araştırmacılar, ‘kalıcı kimyasallar’ olarak bilinen maddelerin kişinin, özellikle karaciğerde yaygın olarak görülen ancak viral olmayan bir kanser türünü, hepatoselüler karsinom geliştirme riskini artırabileceğini keşfettiler.

Araştırmacılar, insan yapımı toksinlere maruz kalanların bu toksinlere maruz kalmayanlara kıyasla hastalığa yakalanma risklerinin 4,5 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, söz konusu kimyasalların yapışmaz tencere, musluk suyu, deniz ürünleri, su geçirmez giysiler ve temizlik ürünlerinden şampuana kadar her yerde kullanıldığı konusunda uyarıda bulundu.

Söz konusu çalışma, son yıllara kadar etkileri nispeten bilinmeyen bu bileşiklerin tehlikelerini gösteren bir araştırma kapsamında yürütüldü.

Çalışmada, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın, ev ürünlerinde kabul edilebilir kimyasal seviyesini haziran ayında yüzde 99'dan fazla düşürdüğüne dikkat çekildi.

Uzmanlar söz konusu kimyasalların çoktan büyük hasar vermiş olabileceğinden ve birçok ABD’linin gelecekte büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceğinden endişeli.

ŞARKUL AVŞAT

Bu haberler de ilginizi çekebilir