• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slonvenya Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Slovenyalı mevkidaşı Pahor'u ile birçok anlaşmaya imza attı.

Görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Slovenya Cumhurbaşkanı, değerli dostum Sayın Borut Pahor’u Ankara’da misafir ettik.

İş birliğimizin ekonomi, ticaret, sanayi, bilim, teknoloji ve ulaştırma başta olmak üzere hemen her alanda gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz.

11 yıl önce imzaladığımız Stratejik Ortaklık Anlaşması ilişkilerimizde çarpan etkisi yaptı. İkili ticaret hacmimiz 2021’de yaklaşık 2,3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Şirketlerimizin karşılıklı yatırımlarını teşvik ediyor, ticaret hacmimizi daha yukarı taşımayı hedefliyoruz.

Slovenya’daki en önemli altyapı projelerinden Karavanke Tüneli ile Koper-Divaça demir yolu inşaatında Türk müteahhitlik firmaları yer alıyor. Lübliyana Camii ve İslam Kültür Merkezi’nin 2020 yılında faaliyete geçmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.

İki NATO müttefiki olarak savunma sanayinde atacağımız pek çok ortak adım olduğu kanaatindeyim. Dostluk, müttefiklik, stratejik ortaklık temelindeki dayanışmamızın önümüzdeki dönemde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci dâhil her alanda daha da güçleneceğine inanıyorum.

Değerli dostum Pahor’la Ukrayna ve Balkanlar’daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel ve küresel meselelere ilişkin görüş alışverişinde de bulunduk.

Türkiye ile Slovenya arasındaki dostane ilişkiler ve iş birliği bölgesel barışa, istikrara büyük katkılar sağlamaya devam edecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir