• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Mahkumlara Ukrayna’da savaş teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CNN, bir ay süren araştırmaları sırasında, Ukrayna'daki Rus savaşında, katillerden uyuşturucu satıcılarına kadar Rusya'daki onlarca hapishaneden yüzlerce tutuklunun silah altına alındığına dair çok sayıda aktivist ve mahkumun akrabalarıyla görüştü.

Rusya'da casusluk yapmaktan tutuklanan eski denizci Paul Whelan’ın kardeşi David Whelan geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada, 10 mahkumun Ukrayna'da ön saflarda savaşmak için Mordovya'daki IK-17 Hapishanesi’nden ayrıldığını duyduğunu söyledi.

Uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyen bir mahkum, Rusya cezaevlerinde yaygın olarak kullanılan cep telefonuyla, kaldığı hücrede CNN'e konuşarak hapishanedeki bazı arkadaşlarına yapılan teklifin detaylarını anlattı.

Mahkum açıklamasında şunları söyledi:

“Teklif cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giymiş birçok kişiye yapıldı. Teklifte özgürlük ve aylık 100 bin ila 200 bin ruble maaş sözü verildi. Rusya'nın güneyindeki Rostov bölgesinde iki hafta boyunca savaş eğitimi alacakları söylendi. Dolayısıyla herhangi bir askeri deneyime sahip olmaları gerekmiyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir