• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ünlü bilim adamları Manisa'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Hesaplama Merkezi tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Hesaplama Konferansı", 11-13 Haziran tarihlerinde CBÜ Muradiye Yerleşkesi Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

 

Mühendislik ve temel bilimler alanlarında uluslararası bilimsel etkileşimi sağlamak amacıyla düzenlenen konferansa, Ohio State Üniversitesi'nden Prof. HojjatAdeli, Texas A&M Üniversitesi'nden Prof. J. N. Reddy, Witwatersrand Üniversitesi'nden Prof. Fazal Mahomed, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zekai Şen ve Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bekir Karlık gibi ünlü bilim adamları davetli konuşmacı olarak çağırıldı.

 

Konferansa ayrıca, yurtdışından ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden yüzden fazla akademisyen katıldı.

 

Konferansın bugün gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Konferans Başkanı ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, geçen yıl kurulan Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Hesaplama Merkezi'nin amacının böyle uluslararası bilimsel ortak çalışmalar yapmak olduğunu belirterek, şimdiye kadar yurtdışından pek çok bilim insanını Manisa'ya davet ederek konferanslar gerçekleştirdiklerini, YÖK'ün de bu tarz bilimsel toplantılar için üniversiteleri teşvik ettiğini vurguladı. Pakdemirli, konferansa katılan davetli konuşmacılara ve akademisyenlere teşekkür ederek, bilim dünyası için verimli geçmesini temenni etti.

 

4. Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Hesaplama Konferansında Prof. Hojjat Adeli'nin sunumunu yapacağı "Akıllı Yapılar ve Sürdürebilir Tasarım", Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin sunumunu yapacağı "Perturbasyon-İterasyon Teorisine Genel Bir Bakış", "Prof. J.N. Reddy'nin sunumunu yapacağı "Katı Cisimler ve Akışkanlar Mekaniğinde Sonlu Elemanlar", Prof. Dr. Zekai Şen'in sunumunu yapacağı "Kuraklık ve Sulaklık Sürelerini Geleceğe Yönelik Tahmini Modelleme" ve Prof. Dr. Bekir Karlık'ın sunumunu yapacağı "Bioinformatik Üzerine Kapsamlı Bir Değerlendirme" gibi pek çok konuda oturumlar yapılacak.

 

13 Haziran akşamına kadar devam edecek olan konferansta ayrıca; halk oyunları ve Hacivat Karagöz gösterileri ile Manisa, Selçuk ve Efes gezileri düzenlenecek. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir