• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Halkla hırsızlar karşı karşıya gelmek üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehir merkezinde, mahallelerde, ev ve iş yerlerinde artan hırsızlık vakalarının halkı tedirgin ettiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, ilgili kurum yetkililerinin acil bir şekilde bu olaya müdahil olmaları gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda Batman’da yaşanan hırsızlık olayları arttığını belirten Şahin, “Bu bağlamda halkımızdan yoğun şikâyetler alıyoruz. Hırsızlar pervasızca iş yerlerine dadanarak malzemeleri çalıyorlar. Yaşanan hırsızlıkların video kayıtları yetkililere bildiriliyor. Fakat yetkililer olayın adliye yetkililerinden geri döndüğünü ileri sürüyor. Halk bununla ilgili olarak hırsızlara karşı ciddi bir cezai müeyyidenin uygulanmamasından şikâyetçi.” dedi.

“Gerçekten halk bu konuda mağdur”

Halkın artık bu sorunu kendileri çözme arayışına gittiğini aktaran Şahin, “Yetkililere Batman’ın sorunlarını ileteceğim inşallah. Basın aracılığı ile buradan yetkililere sesleniyorum. Gerçekten halk bu konuda mağdur. Ziyaretlerine gittiğimiz bütün kurumların neredeyse tamamı kurumlarından eşyalarının çalındığını söylüyorlar. Bu şikâyetler yetkililere ulaşmıyor mu? Fakat ulaşıyorsa neden bu şekilde tedbirsiz hareket ediliyor. Halk ne yapacağını şaşırmış durumda. Batman’da hırsızlık vakalarının önüne geçilmesi lazım. İlgili kurum yetkililerinin bu olaya acil müdahil olmaları ve tedbirler geliştirmeleri gerekir.” diye konuştu.

“Halkın sabrı tükenmek üzere”

Şahin, yetkilileri uyararak, “Halkın sabrı tükenmek üzere… Gereken önlemler ciddiyetle ve ivedilikle alınmazsa korkarım halkla hırsızlar karşı karşıya gelecek. Böyle bir durum Batman’ımızın huzuru, imajı ve güvenliği için büyük bir tehlike olur. Yetkililere hırsızlık ve hırsızlarla ciddi bir mücadele içine girmeli. Hırsızlığın yaygınlaşmasının temel etkenlerinden biri de uyuşturucu kullanımı. Bu konuda da çok ciddi tedbirler alınmalı.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir