• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Yaz Kur'an kursu öğrencileri farklı etkinliklerle hem eğleniyor hem öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başlamasının ardından farklı etkinliklerle eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda Adıyaman'da Yaz Kur'an kursu öğrencileri için düzenlenen futbol müsabakasının ardından yapılan uçurtma şenliği ve ardından yapılan piknikle çocuklar hem eğlendi hem de diğer kurs öğrencileriyle kaynaşmaları sağlandı.

Adıyaman Eygi Çayı alanında bir araya gelen Mehmet Kırçalı Kur'an Kursu, Musalla Camii Kur'an Kursu ve Varlık Camii Kur'an Kursu öğrencileri eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı.

Futbol turnuvasının hakemliğini yapan Mehmet Kırçalı Camii görevlilerinden Yaşar Cebe ve Ali Çelik çocukların öğrenerek eğlenmeleri için farklı etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

"Önemli olan camilerimizi çocuklarımıza sevdirmek"

Çocukların eğitimleri hakkında bilgi veren Ali Çelik, "Okulların tatil olmasıyla beraber camilerimizde Kur'an kurlarımız başladı. Kur'an kurslarımızın bugünkü etkinliğinde yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerimiz arasında futbol müsabakası ve uçurtma şenliği düzenledik. Oyunlardan sonra hazırlanan yemeklerden çocuklarımıza ikram ederek güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Önemli olan camilerimizi çocuklarımıza sevdirmek, cami ortamına alıştırmaktır. Kur'an kursları sadece Kur'an-ı Kerim öğretme yeri değil aynı zamanda bu tür etkinliklerle çocukların katılımlarını sağlamaktır. Bugün kardeşlik için futbol müsabakası düzenledik. Bu vesileyle öğrencilerimiz arasında bir kaynaşma ve tanışma oldu. Uçurtma şenliği ve ikramlar da çocukların bundan sonraki süreçte tanışması, kaynaşması amacıyla düzenleniyor." ifadelerini kullandı.

"Engelli olmak engel değildir"

Tüm engellere rağmen Kur'an kursuna gitmekten vazgeçmeyen Muhammed Yasir Ataş, Musalla Camii İmamı Ali Canlı'ya ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti. Kendisini sık sık ziyare ettiğini ve Kur'an-ı Kerim öğrenmesi için caba saf ettiğini belirtti.

Futbol karşılaşmasında engeline rağmen kalecilik yapan Muhammed Yasir Ataş arkadaşlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Kur'an-ı Kerim okumak, Allah'ın kelamını öğrenmek çok güzel bir duygudur. Engelli olmak hiçbir şeye engel değildir. Şu an halı sahada maç yapmam bile çok güzel bir şeydir. Arkadaşlarım engelli olduğum için benimle alay etmiyorlar, benimle oynuyorlar." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir