• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Mehmet Yavuz vefatının üçüncü yılında kabri başında yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merhum Yavuz'un Kâhta ilçesi Hazreti Yusuf Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma programına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra HÜDA PAR GİK üyeleri, Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, HÜDA PAR il ve ilçe teşkilatları, parti üye ve gönüllüleri, vatandaşlar ve merhum Yavuz'un ailesi katılım sağladı.

İkindi namazı sonrası başlayan anma programı okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Yavuz bir dava adamıydı"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, merhumun kabri başında yaptığı konuşmada, "Mehmet Yavuz kardeşimizin vefatının üçüncü yılında bir araya geldik. Bu kardeşimiz daha 46 yaşında, gencecik bir yaşta vefat etti ama yaşarken 46 yıla sığdırılamayacak kadar emek verdi, iz bıraktı. Yaşarken iz bırakanlardan oldu. Onun için şu an milyonlarca insan Mehmet Yavuz'u seviyor. Mehmet Yavuz'un ismiyle onun düşüncesini, davasını, mefkûresini tanımış oldu. Mehmet Yavuz bir dava adamıydı. İnsanın yetişmesinde ailesi, evde hanımının destek vermesi önemlidir. Ama bir insanı yücelten onun davasıdır. Davası büyük olanın davası onu da büyütür. Davasına sarılanı, davasına sahip çıkanı dava yüceltir. Zindan hayatı yaşadı, sıkıntılar çekti, buna rağmen pes etmedi, mücadelesine devam etti.  Dava adamının özelliklerindendir bu. Dava adamı pes etmez, ye'se kapılmaz, ümitvar olur. Mehmet Yavuz Hocamız da öyleydi, sürekli geleceğe bakardı, geçmişe takılı kalmazdı. Gençleri severdi, onlarla birlikte olmayı, onlarla birlikte çalışmayı severdi. Bundan dolayı partinin gençlik kollarının kendisine verilmesini istedi. Genel Başkanımız da bu görevi kendisine tevdi etti. Davayı en güzel şekilde onlara anlatmak istiyordu. Bizim ki sadece bir parti davası değil… Davası parti olanın ismi de partiyle yaşadığı dönemle sınırlı olur. Davası sadece dar ilişkileri olanların vefat etmesiyle davası da biter. Davası İslam, Kur'an olanın davası ebediyete kadar yaşayacaktır. O dava partisinin mensubu olduğunu biliyordu ve çalışmasını da bunun üzerine bina ediyordu." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz

"İslam davasının mücadelesini verirken cezaevine girdi"

Mehmet Yavuz'un tek amacının davası olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Kur'an-ı Kerim'in hâkimiyeti, çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretirken, onların İslami bir şahsiyet olarak büyümesi için mücadele verirken zindanı yaşadı. Cezaevinden çıktıktan sonra da en güzel şekilde bunun mücadelesini vermeye devam etti. Siyasal anlamda da bu davayı büyütmek, daha geniş kitlelere ulaşmak için mücadele verdi. Engellere takılı kalmadı, engelleri aşmayı bildi." ifadelerini kullandı.

Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı Mehmet Yavuz'un çok ılımlı ve uyumlu olduğunu belirtti.

"Mehmet Yavuz denildiği zaman aklımıza çok şey geliyor"

Kahta Belediye Başkanı İbahim Yusuf Turanlı

Turanlı konuşmasında, "Mehmet Yavuz'la birkaç sohbette çok farklı kişiliğini sergilerken tanıştım. Mehmet Yavuz kardeşimiz vefat edince Hac'daydım. Mehmet Yavuz kardeşimizin kongredeki konuşmasından çok etkilenmiştim. Öyle bir hitabeti vardı ki etkilenmemek elde değildi. Oradaki arkadaşlara da dinlettim, onlar da çok etkilendi. Mehmet Yavuz ismini yaşatmak için kanal boyu parkına Mehmet Yavuz kardeşimizin ismini verdik. Kâhta Belediye Meclisi oy birliğiyle karar verdi. Mehmet Yavuz kardeşlerimizin unutulmaması için, orada birileri geçtiği zaman Mehmet Yavuz kimdir? O çocuklarımız unutmasın diye. Çünkü Mehmet Yavuz Kâhta'nın yetiştirmiş olduğu ender insanlardan biridir. Mehmet Yavuz denildiği zaman aklımıza çok şey geliyor. Onunla sohbete nail olmak insanları farklılaştırıyor. Yapıcı, kucaklayıcı bunun ötesinde insanları seven her topluma, her kesime kucak açan biriydi. Biz Mehmet Yavuz kardeşimizi böyle tanıdık." şeklinde konuştu.

"Onun davasını yüklenmek ve onun bıraktığı yerden devam etmek gerekir"

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş Mehmet Yavuz'un davasının anlaşılması gerektiğini belirterek, "Hocamızı anmaktan öte anlamak ve yaşamak gerekir. Çünkü geride kalan bizlere öyle bir hayat, bir yaşam biçimi bıraktı ki belki onun davasını yüklenmek ve onun bıraktığı yerden devam etmek gerekir. Hayatı bir şiir, bir kitap gibiydi. Sürekli okuyacağınız ve asla bıkmayacağınız bir kitap gibiydi." diyerek okuduğu şiirle konuşmasını tamamladı.

"Mehmet Yavuz adam gibi adamdı"

Dava arkadaşlarından Mehmet Cömert

Dava arkadaşlarından Mehmet Cömert, Yavuz'u anlatırken, "Mehmet Yavuz'un yaşantısı da imanı gibiydi. Kısacası kelimenin tam anlamıyla adam gibi adamdı. Ben onu 90'lı yılların başında Kâhta'da tanıtım. Farklı bir kişiliği vardı. Farklı kişilikler gözleriyle, sözleriyle, bakışlarıyla insanı cezbeder. Normal bir insanın dışında bir kimliği olduğu bellidir. İyi bir hatipti ama onu etkili kılan söylediklerine kalpten inanmasıydı. Eğer bir insan etkili olamıyorsa o kalpten konuşmuyordur. Onu sevenler bir daha görmek, bir daha dinlemek istiyordu. Meleyi Cezeri'nin kıtalarını arayanlar gibi onu arıyorlardı. Hakikaten o da bizim gönlümüzü aldı götürdü." dedi.

Anma programı Mahmut Yardım'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir