• DOLAR 32.339
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2238.68
  • ...
ABD’DE MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRÜLÜYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin New Mexico eyaletindeki yerel ve federal kurumlar, sonuncusu cuma akşamı meydana gelen cinayetlerin bağlantılı olup olmadığını araştırıyor. Eyalet valisi Michelle Lojan Grisham, 4 Müslümanın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıların “hedefli cinayetler” olup olmadığına yönelik soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Albuquerque Polis Departmanı Şerifi Harold Medina gazetecilere yaptığı açıklamada, “Müslüman cemaatinden genç bir adam öldürüldü” ifadelerini kullandı. Medina, kurbanın adı ve cinayetin detayları açıklanmadı. Polis, önceki üç cinayette kurbanların pusuya düşürüldüğünü ve vurulduklarını söyledi. Şarku’l Avsat’ın Reuters haber ajansından aktardığına göre Medina, genç adamın öldürülmesinin önceki üç cinayetle bağlantılı olma olasılığını gündeme getirdi.

New Mexico polisi daha önce, eyaletin en büyük şehrinde son 9 ay içerisinde öldürülen diğer üç Müslümanın, dinleri ve etnik kökenleri nedeniyle hedef alındığını açıklamıştı.

New Mexico Valisi Michelle Lojan Grisham Twitter’da yaptığı paylaşımlarda, “Albuquerque’de yaşayan Müslümanları hedef alan cinayetler büyük öfke uyandırıyor ve kesinlikle kabul edilemez” dedi. Ayrıca, soruşturmaya yardımcı olmak için eyalet polisinin ek üyelerini Albuquerqu’ye gönderdiğini de sözlerine ekledi.

Albuquerque’de aynı caminin cemaatinden iki kişi Temmuz sonu ve Ağustos başında vurularak öldürüldü. Polis, söz konusu iki kişinin cinayetinin Kasım ayında bir Afgan göçmenin cinayetiyle de bağlantılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

Polis, Pakistan’dan ABD’ye gelen ve Española şehrinin Planlama Müdürü olarak çalışan 27 yaşındaki Muhammed Afzal Hüseyin’in, pazartesi Albuquerque apartman kompleksinin önünde vurularak öldürüldüğünü söyledi. Polis, Muhammed Afzal Hüseyin cinayetinin 26 Temmuz’da şehirdeki uluslararası bölgenin yakınında vurularak öldürülen, Albuquerque’deki büyük Afgan topluluğunun üyelerinden bir olan 41 yaşındaki Aftaf Hüseyin’in öldürülmesinin ardından geldiğini söyledi. Polis ayrıca, iki cinayetin muhtemelen, 7 Kasım'da bir süpermarket ve kafenin yakınındaki bir otoparkta vurularak öldürülen 62 yaşındaki Muhammed Ahmedi ile bağlantılı olduğunu söyledi. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir