• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Emir Abdullahiyan, İsmail Heniyye ile Görüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi ofis başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı telefon görüşmesinde direniş ekseninin son zaferlerini kutladı.

 Emir Abdullahiyan, söz konusu telefon görüşmesinde; direniş cephesinin Siyonist düşmana karşı savaşta verdiği şehitleri tebrik ederken siyonistlerin Filistinli kadın ve çocukları öldürmesini terör rejiminin çaresizliğinin ve zayıflığının bir işareti olarak nitelendirdi.

İran  Dışişleri Bakanı, direniş gruplarının birliğinin sağlanmasında İsmail Heniyye'nin tutumunu takdir ederken, bu birliği direniş ekseni için büyük bir başarı olarak nitelendirdi ve direnişin bir kez daha zalim düşman karşısında  durabildiğini söyledi. Emir Abdullahiyan, ''Siyonist düşmanın devasa askeri gücü ve iki gün içinde onları ateşi kesmeye ve direniş şartlarını kabul etmeye zorlamak büyük bir başarıdır.'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı, ayrıca, ''Dikkat çekici olan, bu savaşta direnişin sadece bir kısmının düşmana karşı olması ve tek başına bu bile Siyonistlerin acizliğini ve zayıflığını geçmişte olduğundan daha fazla gösteren büyük bir başarıdır.'' dedi.

“Filistin halkının kahramanca direnişi”

Bu telefon görüşmesinde, Filistin İslami Direniş Hareketi "Hamas" siyasi ofis başkanı İsmail Heniyye de, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin'e verdiği desteği takdirle karşılarken, ''Siyonist düşman, denklemlerini Filistin halkına ve Gazze Şeridi'ndeki direnişe dayatmaya çalışıyordu, ancak Filistin halkının kahramanca direnişiyle karşılaştı.'' dedi.

Direniş cephesinin son zaferinin Filistin direnişi ile Siyonist rejim arasındaki yüzleşmede yeni bir sayfa açtığını vurgulayan İsmail Heniyye, "Allah'ın izniyle bu cihadı son zafere kadar  sürdürmekte kararlıyız." dedi.

 

 

Kaynak: Tesnim haber ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir