• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
TSK “Amude'de konuşlu Suriye askerlerini bombaladı” iddia edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rojava’nın Amude ile Dirbesiye arasındaki bir köyde konuşlu Suriye ordusuna ait bir noktanın TSK tarafından hedef alındığı iddia edildi.  Öte yandan TSK, Til Temir’in bir köyünü bombaladı.

İddia SOHR ve Rojava yönetimine bağlı medyadan geldi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne(TSK) bağlı topçu birliklerin, Amude ile Dirbesiye arasında M4 uluslararası yol üzerinde yer alan sınır Xerza köyünde konuşlu Suriye askeri kontrol noktasını toplarla bombaladığını duyurdu. Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Yerel kaynaklar bombalama nedeniyle M4 karayolunun ulaşıma kapatıldığını bildiriyor.

Suriye devlet ajansı SANA ise Haseke’nin Dirbesiye bölgesinde bir köyün TSK’nın topçu birliklerince bombalandığını duyurdu. Ayrıca Ebu Raseyn beldesinde yer alan “Syriatel” iletişim kulesini füzelerle hedef alınması sonucunda kulenin üst kısmının çöktüğü belirtildi. SANA, Suriye ordusuna yönelik bir saldırı olup olmadığına ilişkin ayrıntı vermedi.

SİHA’larla operasyon!

Rojava yönetimine bağlı medya ise Amude’de konuşlu Suriye askerlerine düzenlenen saldırının SİHA’larla gerçekleştiğini duyurdu.

SOHR, “Barış Pınarı” bölgelerinde konuşlanan TSK’nın, Haseke'nin kuzey batısındaki Tel Temır kırsalındaki Tawila köyünü ve çevresini bombaladığını bildirdi. Ancak bombalamada herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

TSK’ya ait topçu birlikler dün de Kamışlo, Amude, Dirbesiye, Til Temir, Ayn İsa, Minbic, Şehba, Efrin'in Şera kırsalı ve çevre köylerini bombaladığı iddia edilmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir