• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Molla Ünel: Hazreti Hüseyin, ümmete kendi kanıyla mesaj vermiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Molla Sinan Ünel, Hazreti Hüseyin'in kıyamına dikkat çekti.

"10 Muharrem" denilince Müminlerin yüreğini yakan Kerbela olayının akıllara geldiğini belirten Ünel, Hazreti Hüseyin'in ve Ehl-i Beyt'in Kerbela'da vahşice katledildiğini söyledi.

Kerbela'da tarihte az rastlanan bir zulüm gerçekleştiğini dile getiren Ünel, Hazreti Hüseyin'in ümmete kendi kanıyla mesaj verdiğini ifade etti.

Hazreti Hüseyin'in hilafet makamına layık olmayan, İslam ümmetini idare edemeyecek birisine karşı kıyam ettiğini belirten Ünel, Kerbela olayında Hazreti Zeynep'in göstermiş olduğu rolünde unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

"İslam tarihinde çok ciddi olaylar yaşanmıştır"

10 Muharrem'de gerçekleşen olayları sıralayan Ünel, "10 Muharrem Aşure Günü, insanlık ve Müslümanların tarihinde birçok olayın yaşandığı bir gündür. İslam tarihine baktığımızda bu günde çok ciddi olaylar yaşanmıştır. Bunların hepsi de Müminlere sevinç ve zaferler bahşedilmiştir. Hazreti Âdem'in (Aleyhisselam) tövbesinin kabul edilişi, Hazreti İbrahim'in Nemrudun ateşinden kurtuluşa ermesi, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den kurtulup özgürlüğüne kavuşması, Hazreti Salih'in devesi, Allah'ın Hazreti Yunus'un tövbesini kabul edip balığın karnından selamete ulaşması gibi buna benzer birçok vakıa; hepsi Müslümanların bir zaferi ve sevinci olarak bugün gerçekleşmiştir." şeklinde konuştu.

"İnsanlar vahşice katledilmiş, aç ve susuz bırakılmıştır"

Molla Sinan Ünel

Kerbela olayının tarihte eşine az rastlanan bir olay olduğunu belirten Ünel, "Artık 'Aşure' ve '10 Muharrem' denilince; bu galibiyetlerden, başarılardan ve zaferlerden ziyade tüm Müminlerin yüreğini yakan ve acı bırakan bir Kerbela vakası akıllara geliyor. Nerede Kerbela, 10 Muharrem ve aşure sözü geçerse aklımıza Kerbela vakası geliyor. Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in Kerbela'da vahşi bir şekilde katledilişi aklımıza geliyor. Hakikaten orada insanlık tarihi içerisinde eşine az rastlanan bir zulüm gerçekleşiyor. İnsanlar kıyımdan geçirilmiş, vahşice katledilmiş, aç ve susuz bırakılmıştır. Kundaktaki bebekler ve kadınlar Fırat'ın suyundan mahrum bırakılmıştır. Allah'ın tüm insanlığa bahşetmiş olduğu yaşam hakları ellerinden alınmış ve hunharca katledilmişlerdir. Bu tarihte geçen, müminleri yüreğinden sarsan acı bir olaydır." diye konuştu.

"Hazreti Hüseyin İslam ümmetini idare edemeyecek birisine karşı kıyam etmiştir"

İslam'a sahip çıkmamız gerektiğini bize en iyi şekilde gösterenin Hazreti Hüseyin olduğuna dikkat çeken ve Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da göstermiş olduğu kıyam ve direnişe değinen Ünel, "Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da göstermiş olduğu bir direniş vardır, bir kıyam vardır. Hazreti Hüseyin'den sonra gelecek Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmetinin tevhid erlerinin, kıyam öncülerinin ders alacağı bir meşale yakmıştır. Zalime, zulme nasıl başkaldırılır? Kime biat edilir? Kime edilmez? hangi durumlarda canı pahasına, evlad-ı iyalinin katledilmesi pahasına hangi duruşun sergilenmesi gerektiğini en iyi ortaya koyan Hazreti Hüseyin'dir. Hazreti Hüseyin, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dini tarif olmasın diye hilafet makamına layık olmayan, İslam ümmetini idare edemeyecek birisine karşı kıyam etmiştir. Hazreti Hüseyin, kendisinden sonra gelecek olan Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmetine kendi kanıyla mesaj vermiştir. Canınız pahasına, Ehl-i Beyt'in kıyımdan geçirilmesi pahasına da olsa Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dinine sahip çıkmamız gerektiğini bize en iyi şekilde gösteren Hazreti Hüseyin'in kıyamı, direnişi ve kanıdır." ifadelerini kullandı.

Hazreti Zeynep'in Kerbela'daki rolüne değinen Ünel, "Hazreti Hüseyin'in kıyamında Hazreti Zeynep'in rolünü de görmemiz gerekir. Hazreti Zeynep de o gün içinde kendisine düşen görevi, en iyi şekilde icra etmiştir. Hazreti Zeynep, Kerbela vakasında yaşanan zulümleri, ehl-i imanın göstermiş olduğu kahramanlıkları ve Yezid'in ordusunun Ehl-i Beyt'e karşı amansızca yapmış olduğu katliamın fotoğrafını bugünlere taşımıştır. Rabbim ondan da razı olsun." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir