• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van’da Kerbela’yı anma etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 kişinin şehit düştüğü 'Kerbela olayı', İslam dünyasında asırlardır yâd ediliyor.

Bu yıl 1383’üncü yıl dönümü idrak edilen 'Kerbela olayı'nı anma etkinlikleri kapsamında, Van Peygamber Sevdalıları Derneği konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Ahmet Çevik, Hazreti Hüseyin ve Ehli Beytin Kerbela’da şehit ediliş sürecini anlatarak,  Kerbela’dan çıkarılacak binlerce dersin olduğuna dikkat çekti.

 

Kerbela olayından çıkarılacak ana esaslara değinen Çevik, "Müslümanlar imameti(istişare) bırakıp, saltanata ses çıkarmadılar. Hilafet saltanata dönüşünce bu durum Müslümanların başına bela açtı ve hala açmaya devam ediyor. İlim değil cehalet her yeri kapladı. Hiç kimse Abdullah Bin Sebe’ye, ‘sen kimsin? Senden daha yeni Müslüman olmuşsun. Muhacirler, Ensarlar ve Kur’an’dan daha iyi anlayanlar var’ demediler. Cehaletlerine gömülüp gittiler. Büyük İslam davasını çabuk unuttular. Çekilen eziyetleri, acıları hatırlamadılar. Onun için Peygamber çocuğunu kıydılar. Ahiret değil dünyanın peşinden koşanlar rezil oldular. Abdullah Bin Saad Hazreti Hüseyin’den sonra 6 yıl yaşayabildi. Hazreti Hüseyin şehit olduktan sonra gece rüyasına, gündüz hayaline girdi. Ona bir vicdan azabı oldu. Allah’ın şeriatını ayaklar altına alıp makamı seçenler kaybedeceklerdir. Yüzleri kara olacaktır." dedi.

Yeryüzünde gerçekleştirilen kıyamların ilham kaynağının Kerbala olduğunun altını çizen Çevik, "Hamiyet değil taassup. İslam’ın büyük bir hamiyeti, şerefi vardır. Hazreti Hüseyin İslam’ın büyük şerefi için şehit oldu. Eğer Hazreti Hüseyin Kerbela’da şehit olmayıp geri dönüp, ya da Yezid’e biad etmiş olsaydı, kıyam ruhu bitecek belki dinimiz bize ulaşmayacaktı. Eğer Hazreti Zeynep onunla beraber Kerbala’ya gitmemiş olsaydı, bugün Kerbelayı bilemeyecektik. Kerbela ruhu bugün hepimizin ilham kaynağıdır. Biz de Hüseyinlerimizi kurban ettik. Bugün yeryüzünde nerede bir kıyam varsa ilham kaynağı mutlaka Kerbela’dır." ifadelerini kullandı.

Program, sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi. (İLKHA)        









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir