• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Başkan İsmet Özcan’dan bilgi aldı.

Burada yaptığı basın açıklamasında esnafın çektiği sıkıntılara dikkat çeken Palandöken, “Gaziantep kendi kendine yetebilen, diğer şehirlere örnek olacak marka bir şehrimizdir. Pandemi sürecinde esnaflar zor günler geçirdi ve halen zor günler geçirmeye devam ediyor. Devletin katkıları, sosyal güvenlik primleri, vergi borçları hepsi üst üste bindi. Bunların ödenmesiyle birlikte esnaf biraz sıkıştı. Çalışan işçi kardeşlerimiz 7 bin gün çalıştıktan sonra emekli oluyor. 8 saat çalışıyor. Eğer 9 saat çalışırsa, o farkı ekleniyor. İşveren kişi ise 9 bin günde emekli olabileceksin birde yaşa takılacaksın. Vergini kapatmadan sağlık hizmetinden faydalanacaksın. Böyle bir sosyal adalet olamaz.” dedi.  

“Esnafın çektiği sıkıntıları hep dile getiriyoruz”

Palandöken, “Bu iş yapılırken SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı beraber olacak. Bu sayede Lorm Birliği olacaktı. Peki benim Bağ-Kurlu kardeşim 40 sene prim yatırıyor ve emekli olduğu zaman asgari ücretin altı ücret alıyor.    İşçininkini patronu ödüyor. Memurunkini devlet ödüyor. Ben ya raftaki ürünü ya da el emeği göz nurumu her gün götürüp sigorta olarak yatırıyorum. Emekli olduğunda ise yanında çalışandan bile az alıyorsun. Devlet hastanelerine giden birisi tedavi olmak için ilacını alamıyor. İlaçta ki katkı parasını ödeyecek esnaf kalmadı. Biz bunları hep dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız