• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yılı düzenlenen programla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kurum amirleri ve bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Program Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 106 yıl önce Bitlis'te yazılan destana dikkat çekerek, Bitlislilerin kurtuluş bayramını tebrik etti.

Çağatay, “Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ederken, Bitlisli hemşerilerimin kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, kendi öz vatanında hür yaşama arzusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 106 yıl önce Bitlis’imizde de tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Bitilis’imiz işgalcilerden temizlenmiş ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede Bitlisli hemşerilerimiz üzerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. Kahraman ecdadımızın bizlere emanet olarak bıraktığı ve en değerli hazinemiz olan bu vatan topraklarımızın her bir zerresi şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmış, öz evlatlarını vatana feda eden anaların göz yaşlarıyla ıslanmıştır. Köklü bir geçmişe sahip olan tarihimiz, bizim kahraman ecdadımızın emanetlerine sıkı sıkıya bağlı olmamızı zaruri kılmış, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için her alanda hizmet etmemiz gerektiği kutsal bir vazife olarak bırakılmıştır. ‘Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!’ Evet, geleceğimize doğru yön verebilmemiz için bizler, tarihimizi iyi ve doğru bilmek durumundayız.” diye konuştu.

“Bütün yoksulluklara rağmen büyük başarı hikayeleriyle yazılmıştır”

Konuşmasının devamında Çağatay, şunları söyledi:

“106 yıl önce topraklarımıza göz diken düşmanların emelleri neyse, bugün de vatanımızın toprak bütünlüğünü ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan dahili ve harici düşmanların amacı da aynıdır. Değişen sadece zaman ve şartlardır. Anadolu coğrafyamızın tarihi, bütün imkânsızlıklara rağmen, bütün yoksulluklara rağmen büyük başarı hikayeleriyle yazılmıştır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim coğrafya kolay vatan olmamıştır. Bu coğrafyada ağır bedel ödeyenlerden bir tanesi de köklü geçmişe sahip olan, kültür ve tarih şehri olan vadideki güzel şehir Bitlis’tir.  106 yıldır, huzur ve güven içinde yaşamamızın geçmişte canlarıyla bedel ödemiş imanlı atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Biz onların, bedelini canlarıyla ödediği bu güzel topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. Bu doğrultuda bize düşen görev, bize emanet edilen bu vatanı koruyup, gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 106 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır. Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 106 yıl önce, topla tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün; ilimde, bilimde, teknikte, sanayide ve savunmada milletimize yakışır şekilde vermekteyiz.”

 Konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir