• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Seçim zamanının geldiğini nereden anlarsınız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/Yorum: Hasan Gündüz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Van’daki konuşmasını okuduktan sonra eminim ki sizlerde seçimin yakın olduğunu anlayacaksınız.

Seçim zamanlarında nedense herkes daha bir doğrucu oluyor. Sümen altı edilmiş olan hakikatleri gün yüzüne çıkarmakla kalmıyorlar. Onların en ateşli savunucuları oluyorlar.

Siyasetçilerin en çok nemalandıkları mesele: “Kürt meselesi”

Kürt sorunu artık kangren olan bir yara gibidir. Tedavi edilmesinin zamanı gelip geçiyor. Tedavi edilmeyen irinli yara artık çok pis koku yaymaya başladı. Bu koku nedense bazılarını rahatsız etmiyor. Çözümsüz bir meseleymiş gibi tozlu raflara kaldırılıyor.

İktidara gelen neredeyse  her siyasi  parti  “Bu işi biz çözeceğiz” deyip başladığı projeleri iflas edince, bilinen bir metoda başvuruyorlar. Rafa kaldır…

Kürt meselesi hala çözülmüş değil!

Ali Babacan, Kürt sorununu bence çok güzel özetlemiş. Ne var ki bir zamanlar kendisi de iktidarda yer alan bir Bakan olarak bu sorunun çözümü için bir şey yapmadığı gibi Bakan olduğu dönemde Kürt sorunuyla ilgili ve alakalı da değildi. Şimdi ne oldu da Kürt sorunuyla ilgili hakikatleri açıklıyor? Ali Babacan  değişti mi? Hiç zannetmiyorum. Değişmesi mümkündür. Ama konuşma yaptığı ve Kürt sorunuyla ilgili sözlerini nerede yaptığını duyunca sizlerde benim gibi düşüneceksiniz.

Siyasetçi gittiği yerin rengine bürünüyor!

Bir  siyasetçi “Sakıncalı” Kürt sorununu dile getiriyorsa onun söyleminden önce “Nerede ve ne zaman” söylemiş diye sorup öğrenmek gerek. Ali Babacan bu konuşmayı Van’da yapıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde değil. Kürk halkının yoğun olduğu yerlerde, onların acılarını deşerek, duygularına hitap ederek konuşuyor. Ali Babacan’ın Van’da konuştuğu Kürt sorunu emin olun ki Van’da kalacaktır. O sözler ortam için özenle seçilmiş süslü kelimelerden ibarettir. Her ne kadar doğru olsa bile inanmadıkları bir  hakikati söylemek ona inandıkları anlamına gelmiyor.

Buna benzer sözleri daha çok duyacağız!

Kürt sorunuyla ilgili  sorunlar konuşulmaya başlandıysa bilin ki seçim zamanı yakındır. Her siyasi  parti mazlum  Kürt halkının oylarını alabilmek için bir yarış içine girecektir. İstedikleri oyları alabilmek içinde tarih boyunca Kürt halkına yapılan  her  türlü haksızlıkları en üst perdeden dile getirip ateşli bir Kürt savunucusu olduklarını gördüğünüzde şaşırmayın. Öyle bir zaman dilimiyle karşılaşırsanız bilin ki seçim zamanı yaklaşmıştır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir