• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Cesaret timsali Şehid Yüksel Tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeker Mahallesi'nde (Qupık) yolcu yüklü mahalle dolmuşunun PKK'lilerce silahlarla taranıp ateşe verilmesi olayında katliama sebep olan canilerle girdiği çatışmada ruhunu Rahman'a teslim eden Şehid Yüksel Tan, şehadetinin 29'inci yıl dönümünde rahmetle yâd ediliyor.

Tarih 7 Ağustos 1993'ü gösterdiğinde şehir merkezinden kırsal mahallelere yolcu taşıyan mahalle dolmuşu, Tilver Köprüsü yakınlarında PKK'nin yol kesme eylemine takıldı. Otobüsle beraber yolcuları katletme girişiminde bulunan PKK, durdurduğu aracı ilk başta taramış sonra ateşe vererek yakmıştı. Yaşanan olayda 6 kişi mazlumane can vermişti.

VİDEO

Yaşanan olay sonrası acı tabloyu gören Bulutçeker Mahalle sakinleri ile PKK arasında yaşanan çatışmada, henüz 23 yaşlarında olan ve kısa ömrünü İslam davasına adayan Yüksel Tan şehid edilmişti.

Yaşanan acı olayı aktaran Bulutçeker Mahalle sakinleri, olayda şehid edilen Yüksel Tan'ın güzel ahlakını anlattı.

"PKK, yaktığı otobüsle beraber 5-6 kişiyi de öldürmüştü"

Abdurrahman Tan

Şehadete kavuştuğunda henüz 23 yaşlarında olan şehidin gençliğinde çok atılgan ve pratik olmanın yanı sıra halim bir ahlaka sahip olduğunu, kardeşlerine ağabeylik yaptığını belirten amcası Abdurrahman Tan, şehidin genel olarak tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ve hatta ateşe verilen otobüsü de çoğu zaman kendisinin kullandığını söyledi.

Katliam günü yaşananları aktaran amca Tan, "Hasat dönemiydi, ikindi namazı sonrası cami çıkışında patlama sesiyle beraber siyah bir dumanın yükseldiğini gördük ve otobüse saldırı olduğunu anladık. O zamanlarda otomobil olmadığından traktör ve kamyonlarla olay yerine gittik. PKK; saldırı yapmış, otobüsü yakmış ve 5-6 kişiyi öldürmüştü. Saldırı yapan gruptan birinin ateş etmesiyle mermi Yüksel'e isabet etmiş ve yeğenim yere yığılmasıyla şehid olmuştu." dedi.

"Ağabeyim cesurdu, fedakardı, İslam davası için çok mücadele ediyordu"

Lokman Tan

Şehidin İslam davasına olan hassasiyetinden bahseden kardeşi Lokman Tan, "Şehid, 1989 yıllarında İslam davasıyla tanıştı. Tarih 1991 yılını gösterdiğinde PKK bölgede baskılarını arttırmıştı. Tam da o yıllarda abim Yüksel askere gitmişti. Askerden dönmesinden 3 gün sonra ben askere gittiğimden bu şekilde yaklaşık 3 yıl abimle bir araya gelemedik. Teskere aldığım gün PKK araca saldırı düzenlemiş ve abimi şehid etmişti." ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin güzel ahlakına da vurgu yapan kardeş Tan, "Ağabeyim cesurdu, fedakardı, İslam davası için çok mücadele ediyordu. Ahlakı da çok güzeldi. Anne, baba ve akrabalarla çok iyi geçiniyordu." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir