• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Malatya’da 8 ayrı dolandırıcılık olayının faili tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğünün dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, şüphelilerin, kentte 8 farklı işyerinden son bir yıl içerisinde toplamda 52 bin 65 TL değerinde gıda, bakliyat, boya, tuhafiye gibi malzemeleri alarak ödemeyi mobil bankacılık üzerinden müştekilerden aldıkları IBAN numaralarına gönderdikleri belirtildi.

Açıklamada, şüphelilerin dekont paylaştıktan sonra malzemeleri alıp işyerlerinden ayrılıp akabinde EFT talimatını iptal etmek suretiyle 8 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştiren M. A. ve A. D. isimli şahısların yakalandığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edilen her iki şüpheliden A.D. isimli şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, diğer şüpheli M.A. ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, ayrıca Sivas’ta meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık olayında müşteki A.Y.ye ait 600 bin TL değerindeki aracın Sazan Sarmalı yöntemiyle dolandırılması olayının firari şüphelisi B.C. A. isimli şahsın Malatya’da tespit edilerek yakalandığı ve Sivas’tan gelen polislere teslim edildiği ifade edildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir