• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Barkey’den Osman Kavala açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Gezi Kalkışmasında finansör olduğu ve “casusluk” yaptığı suçlamasıyla tutuklanan Osman Kavala’nın tutukluluğu devam ediyor.

Kavala’nın “casus” olduğuna delil olarak da  15 Temmuz Darbesi Planlayıcısı olduğu ileri sürülen eski CIA danışmanı Henri Barkey ile 18 Temmuz 2016’da Karaköy’de yemek yediklerine dair çekilen fotoğraf.

Fotoğrafta Henri barkey, Osman Kavala ve Aslı Aydıntaşbaş.

Barkey bu yemek ile ilgili açıklamada bulundu

"Türk medyasında son günlerde çıkan haberler ile alakalı bir açıklama yapmak istedim. 18 Temmuz 2016 akşamı Karaköy Lokantası'nda arkadaşım, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile başbaşa yemek yemek için gittim.

Aynı akşam sivil toplum lideri Osman Kavala ile Karaköy Lokantası'nda tesadüfen karşılaştık. Kendisi ile birkaç dakika sohbet ettikten sonra Aslı Aydıntaşbaş ile yemeğe oturdum.

2018 itibarıyla AKP medyası, Osman Kavala ile yaşadığım bu tesadüf karşılaşmayı büyük bir komploya çevirdi. Ekim 2020'de ise savcılık absürt ve uydurma bir iddianame ile Sayın Kavala ve beni darbe  planlamak ile suçladı. O tarih itibarıyla Sayın Kavala halihazırda hapisteydi ve bu yine iddianame tutukluluk halinin devam etmesi için kullanılan bir hileydi. 

Gerçekleri inkar etmek için hakikati değiştirmez. Basit bir akşam yemeğinin bile böyle büyük bir tartışma konusu haline gelmesi, Türkiye'deki gidişatın ne kadar üzücü olduğunun bir ispatıdır."

PEKİ KİM BU BARKEY?

ABD istihbaratının beyin takımından olan Barkey, Ortadoğu ve Türkiye politikaları üzerine birlikte çalışmalar yürüten bir isim. Türkiye doğumlu ve iyi derecede Türkçe biliyor. CIA’nın Türkiye masası istasyon şefi olarak görev yaptı. PKK ile ilgili uzun yıllar çalıştı.

Fetullah Gülen'in ABD'de ikamet etmesi amacıyla Yeşil Kart (Green Card) alması için mahkemeye tavsiye mektubu sunanlardan biri olan Graham Fuller’in yakın çalışma arkadaşı

FETÖ DAVASI İDDİANAMASİNDE HENRİ BARKEY

İddianamede, CIA'nın Ulusal İstihbarat Konseyi (National Intelligence Council) başkan yardımcılığını da yapan Barkey ile birlikte Ellen Beth Laipson’un   darbe girişimini takip etmek için Splendid Otel 14 numaralı odada konakladığı, bir istihbaratçı olarak Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyet yürüttüğü, DAEŞ’in bombalı eylemlerinin arkasındaki yüz olduğu belirtildi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir