• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Hitler`in Yardımcısının Günlüğü Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de Alman diktatör Adolf Hitler`in yakın çalışma arkadaşlarından Alfred Rosenberg`e ait yaklaşık 400 sayfalık bir günlük bulundu. Günlükte dönemin Nazi Almanya`sının önemli isimlerinden Heinrich Himmer ve Herman Goering hakkında bazı yeni bilgiler olduğu belirtiliyor. Günlükte ayrıca Almanya`nın İkinci Dünya Savaşı`nın sonunda Sovyetler Birliği tarafından işgalinden de bahsediliyor.

Alfred Rosenberg`e ait günlüğün, Nazilerin yönetici kadrosu arasındaki ilişkiler ile Hitler`in yardımcısı Rudolf Hess`in barış görüşmesi yapma bahanesi altında 1941`de İngiltere`ye kaçışı hakkında mevcut bilgilere yeni bir ışık getirebileceği de kaydediliyor.

Günlükle ilgili henüz ayrıntılı açıklama yapılmasa da, günlükteki bilgilerin tarihçilerin konu hakkındaki bilgilerini tamamlamasının yanı sıra bazı noktalarda bu bilgilerle zıtlaştığı belirtiliyor.

Rosenberg, İkinci Dünya Savaşı`nın ardından galip ülkeler tarafından kurulan Nuremberg Mahkemesi tarafından 1946`da idam edilmişti. Alfred Rosenberg, Nazizm`in önemli ideologlarından biriydi ve Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında işgal ettikleri ülkelerde yürütülen sanat eserleri yağmasını yöneten kişiydi. Nazi yönetiminde bakanlık da yapan Rosenberg`e ait günlüğün Nuremberg mahkemeleri sırasında tuttuğu ve daha sonra kaybolan günlük olduğu sanılıyor.

Günlüğün, önce, 1930`larda ABD`ye göçen Robert Kempner adlı Alman kökenli bir kişinin elinde olduğu, fakat Kempner`in 1993`te ölümünden sonra onun sekreteri Herbert Richardson`a geçtiği ve daha sonra da FBI soruşturması üzerine günlüğe el konduğu bildiriliyor.

dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir