• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Davutoğlu Kudüs Hakkında Açıklamalar Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Azerbaycan`ın başkenti Bakü`ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistinlilerin haklarının ve Kudüs`ün müslüman kimliğinin kararlı bir şekilde korunacağını ifade etti.

Zirve kapsamında düzenlenen “Kudüs Şehri’nin Kalkınmasına Yönelik Stratejik Plana Mali Kaynak Sağlanması Konulu Bağışçılar Konferansı"na katılan Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Azerbaycan sadece İslam dünyasının değil insanlığın en önemli meselelerinden birini, insanlığın kadim şehri Kudüs şerifle ilgili bu büyük toplantıya ev sahipliği yapıyor. Filistin davası İslam dünyasının ortak davasıdır. Azerbaycan da, Türkiye de bu davaya katkıda bulunmaktadır" dedi.

Davutoğlu, "Bildiğiniz gibi son zirvede, Türkiye’nin zirveye alınması konusunda Azerbaycan’ın desteğine teşekkür ederim. Ama Azerbaycan bu faaliyeti ile şimdiden bu çalışmaları ile destekledi. Biz de Azerbaycan’ın her uluslararası faaliyetine verdiğimiz destek gibi bu çalışmasına da Kudüs başlıklı toplantısına destek verdik. Kudüs her birimizin meselesidir. Çok verimli bir toplantı oldu, hepimiz bu konudaki kararlığımızı kaydettik" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Filistin Dışişleri Bakanı, değerli dostumuz Riad el-Maliki de bu konuda bizi beraber çalışmaya davet etti. İnşallah Azerbaycan’la birlikte bu teşkilatta çalışmaya davam edeceğiz ve hep beraber bütün İslam teşkilatı üyeleri olarak Filistin haklarını ve Kudüs’ün Müslüman olarak korunması konusundaki kararlılığımızı göstereceğiz. Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarının geri verilmesi konusunda da yapacağımız çalışmaları diplomatik faaliyetlerimizi de birlikte ele alacağız. Biz her zaman can Azerbaycanımızın yanında omuz omuza olduk" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ayrıca, "Azerbaycan’ın ekonomik yükselişi refahı ve dünyada uluslararası platformda nüfuzunun artması en çok Türkiye’ni memnun etmektedir" dedi.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir