• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Direniş gruplarından, çocuk katiline anladığı dilden “TEL AVİV’İ VURACAĞIZ!”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin, 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarında biri 5 yaşında kız çocuğu olmak üzere 12 Filistinli şehid oldu. Saldırıya birçok ülkenin yanı sıra Birleşmiş Milletler de tepki gösterdi. İki gündür süren saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 70 Filistinli yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın en son verdiği rakamlara göre işgal güçlerinin saldırılarında Gazze'de şehit edilenlerin sayısı 12 oldu. Bunların başında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından ve 50 yaşında şehit edilen Teysir El-Ca'beri yer alıyor. Şehitlerden birinin Ala Abdullah Kaddum isminde 5 yaşında bir kız çocuk, birinin de Diyana Adnan Atiyye El-Amur isimli 23 yaşında bir bayan olduğu belirtildi. Gazze'nin kuzeyinde 1, Gazze vilayetinde 6, Han Yunus vilayetinde ise 4 kişinin şehit edildiği haber verildi. Sağlık Bakanlığı hastanelere ulaştırılan yaralı sayısının ise toplamda 79 olduğunu duyurdu. Yaralılardan 23'ünün çocuk 13'ünün kadın olduğu belirtildi. 

İŞGALCİLERE KARŞILIK VERİLİYOR

Sağlık Bakanlığı yaralılardan 4'ünün durumunun ağır ve riskli, 23'ünün durumunun orta, 52'sinin durumunun ise hafif olduğunu bildirdi. Filistin direnişi de önceki gün akşam saatlerinden itibaren işgal güçlerinin saldırılarına karşı, işgal hedeflerine yönelik onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi.  1948'de işgal edilmiş bölgedeki Askalan şehrinde yer alan Barzilai Hastanesi, yaptığı açıklamada kendilerine 13 yaralı ulaştığını, bunlardan 8'inin yara almış, 5'inin ise panik geçirmiş olduğunu duyurdu. 

FÜZELERİMİZ TEL AVİV'E ULAŞACAK

İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik son saldırılarına karşılık vermek ve bu amaçla gerekenleri yapmak için hareketin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'na talimat verdi. En-Nehhale, El-Meyadin televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda bu savaşta önlerinde herhangi bir kırmızı çizginin bulunmadığını ve Tel Aviv'in füzelerinin hedef listesi içinde yer alacağını ifade etti. En-Nehhale röportajında; "Bu, çatışma ve zafer günüdür. Düşman düşmanlığı başlattı ve bizim vereceğimiz karşılığı beklemesi gerekir. Bugün, Filistin direnişini ve onun kararlı duruşunu sınama günüdür. Direnişçilerimiz siyonist tekebbüre karşı durma konusundaki sorumluluklarını yerine getirme gücüne sahip olduklarını ispat edeceklerdir." dedi. İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle yaşanan gerginlik yüzünden Gazze'de alarm düzeyi artırılırken tüm hastaneler ve ilk yardım ekipleri de hazırlıklı duruma getirildi.

HAMAS: DÜŞMAN GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIYOR, SONUÇLARINA DA KATLANMASI GEREKİR

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), israil işgal güçlerinin önceki gün ikindi saatlerinde gerçekleştirdikleri son saldırılarında şehit edilen İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca'beri (Ebu Mahmud) ve diğer şehitler için taziye mesajı yayınladı. HAMAS açıklamasında, El-Ca'beri'nin vatanı, halkı, davası ve ümmeti için gerçekleştirdiği bir yığın fedakârlıktan sonra işgalci siyonistlerin hain saldırılarında bugün ikindi vaktinde şehit edildiğini dile getirdi.  Açıklamada; "Filistinli halkımız bugün bir komutanına ve mücahidine veda ederken, o da şehit komutanlar kervanına katıldı. Biz şunu özellikle vurguluyoruz ki siyonist düşman bu hain düşmanlığının doğuracağı tüm sonuçlara ve gelişmelere tek başına katlanmak zorunda kalacaktır." ifadelerine yer verildi.  Açıklamada işgal rejiminin direniş önderlerini ve kahramanlarını şehit etme yönteminin onu rahata kavuşturamayacağına ve başarısızlıkla sonuçlanacağına dikkat çekildi.

 

ARAP BİRLİĞİ: KÖRÜ KÖRÜNE DÜŞMANLIĞIN TÜM SORUMLULUĞU İSRAİL'E AİTTİR

Arap Birliği teşkilatı Gazze'ye yönelik düşmanlığın ve bundan doğan tüm olumsuz sonuçların, işgal ordusu tarafından gerçekleştirilen vahşi cinayetlerin bütün sorumluluğunun siyonist işgal rejimine ait olduğunu dile getirdi. Arap Birliği, bütün bunların israil işgal rejiminin Filistin halkına yönelik olarak sürdürdüğü resmi savaş çerçevesi içinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Arap Birliği Genel Sekreterliği bugün (6 Ağustos Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin cinayetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü hatırlatarak onun bu yüzden sorgulanması ve uluslararası yargı nezdinde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Başta BM Güvenlik Konseyi ve insan hakları kuruluşları olmak üzere uluslararası toplumu işgal rejiminin bu düşmanlığının durdurulması ve ilgili BM kararlarının uygulanması suretiyle Filistin halkına uluslararası bir koruma sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada işgal rejiminin bu düşmanlığını ve cinayetlerini sürdürmesinin, Filistin halkının haklarına ve mukaddesatına tecavüz etmesinin bu halkın kanını dökmeyi hiçe saymasından kaynaklandığı vurgulanarak işgal rejiminin bu düşmanca tutumunun Filistin halkının kararlı duruşunu sarsamayacağı dile getirildi.

TÜM ULUSLARARASI MEŞRUİYET KARARLARINI VE İNSAN HAKLARI İLKELERİNİ İHLAL ETTİ

Arap Parlamentosu, Filistin halkına yönelik tehlikeli tırmanış ve Gazze Şeridi'nde sivillerin hedef alınmasından siyonist işgal rejimini sorumlu tuttu. Saldırılarla uluslararası hukukun yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) kararları ile uluslararası sözleşmeler, anlaşmalar ve ilkelerin hiçe sayıldığı belirtilen açıklamada, siyonist işgal rejiminin tüm uluslararası meşruiyet kararlarını ve insan hakları ilkelerini ihlal ettiği bildirildi. Arap Parlamentosu, uluslararası toplumu, savunmasız Filistin halkına, çocuklara ve kadınlara yönelik saldırganlığı durdurmak ve onları korumak için acilen müdahale etmeye çağırdı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ŞİDDETLE KINIYORUZ. SALDIRILAR DERHAL SONLANMALI

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da Gazze'ye yönelik hava saldırılarını kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "israilin Gazze'ye yönelik düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda çocuklar dâhil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz. Saldırılar sonrasında bölgede yükselen gerginliği derin endişeyle karşılıyoruz. Söz konusu olayların yeni bir çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguluyor, itidal ve sağduyu çağrısı yapıyoruz." ifadelerine yer verildi.

BM: SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRININ HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Saldırıya tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Wennesland, "Son birkaç saat içinde, israilin hava saldırılarında en az 10 Filistinli öldü. Bu saldırılarda 5 yaşında bir çocuğun öldürüldüğüne dair haberler beni derinden üzdü. Sivillere yönelik herhangi bir saldırının hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

İİT: İŞGALCİ ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL ETTİ

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), israil’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. İİT, saldırılar sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan güç kullanımını şiddetle kınayarak işgalcinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti. İİT, bölgede yaşanan çatışmalardan işgalci siyonisti sorumlu tuttu. Yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası topluma, israil’in haksız saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına koruma sağlanması için sorumluluk üstlenmesi için çağrısında bulunuldu. Saldırıya bir tepki de Tunus Dışişleri Bakanlığından geldi. Saldırının kınandığı açıklamada, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması ve siyonist işgal rejiminin "hesap sorulamaz ve uluslararası sözleşmelerin üstünde" bir güç olarak davranışlar sergilemesine engel olunması gerektiği belirtildi. Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise siyonist işgal rejiminin bu saldırısının, Filistin halkına karşı işlenen sistematik ihlaller zincirinin bir halkası olduğu vurgulandı. İşgalcilerin bu suçlarının uluslararası hukuk ve sözleşmelere aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, Cezayir'in Filistin halkının yanında olduğu, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti talebini desteklediği vurgulandı. Mısır'daki Ezher Kurumu da yaptığı yazılı açıklamada "Siyonist varlığın, Gazze'ye yönelik terörist saldırılarını, Filistinli sivilleri öldürmesi, kadın ve çocukları hedef alması ve onlarcasını yaralamasını en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yapıcıoğlu'ndan işgalci rejimin Gazze saldırılarına tepki

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, işgalci terör rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, Gazze saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuğunda bulunduğu bazı kişilerin şehit olduğunu, onlarca kişinin de yaralandığını belirterek, "Bu katliamda ilişki geliştirip siyonist işgalcileri cesaretlendirenlerin vebali büyüktür." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir