• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Yaz Kur'an kursları ile camiler çocuklarla şenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte vakit namazlarının nasıl kılınacağı öğretiliyor. Kurs öğrencilerine ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor. Çeşitli etkinliklerle öğrenciler dini bilgilerin yanında da güzel vakit geçiriyor.

 

Cizre Meydan Başı Camii'ne gelen çocuklar, Yaz Kur'an Kursu için camilere geldiklerini ve Kuran öğrendikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Abdulbari Seveci

Abdulbari Seveci, "Kur'an ve dini bilgiler öğrenmek için camiye Yaz Kur'an kursuna geldik. Burada hocalarımız bizlere Kur'an-ı Kerim okumayı, abdest almayı, nasıl namaz kılacağımızı öğretiyor. Bunların haricinde Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını ve hadisleri öğreniyoruz. Oyunlar oynuyoruz ve değişik etkinlikler yapıyoruz. Çok mutluyum. Allah Seydalarımızdan razı olsun." şeklinde konuştu.

"Camiye gelmeyi çok istiyordum"

M. Cihan Boyacı

Kur'an-ı Kerim öğrendiği için çok mutlu olduğunu aktaran kurs öğrencisi M. Cihan Boyacı, "Her gün camiye geliyorum. Kur'an Okumayı çok seviyorum. Kursta bizlere namaz kılmayı, hadisleri, Kur'an okumayı öğrettiler. Her gün camiye geliyorum ve çok mutluyum. Tüm arkadaşlarıma camiye gelmeleri için tavsiyede bulunuyorum. Herkes gelsin. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmeyi çok istiyordum. Seydalarımız bizlerle oyunlar oynuyorlar ve çeşitli hediyelerde veriyorlar. Camiye gelmeyi Kuran-ı Kerim okumayı çok istiyordum şimdi yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Çok sevinçliyim." İfadelerini kullandı.

"Camilerimiz çocuklarımız ile şenlendi"

Cizre Meydan Başı Camii Kurs hocası Mustafa Akın

Cizre Meydan Başı Camii Kurs hocası Mustafa Akın, eğitimlerinin yaz Kur'an kurslarından sonra da devam edeceğini belirtti.

Mustafa Akın, "26 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarımız devam ediyor. Yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımıza etkinliklerle, temelden Kur'an-ı Kerim, Elifba öğretmeye çalışıyoruz. Dinimi Öğreniyorum kitabından ibadet, ahlak, Siyer olsun temelden böyle yavaş yavaş onlara hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu eğitimlerimiz camilerimizde İnşallah yaz Kur'an kursu bittikten sonra devam edecektir. Yaz Kur'an kurslarımızda şu an temelden Kur'an-ı Kerim ve kısa sureleri öğretmeye çalışıyoruz. Namazın kılınışı, namazdan önce abdestin uygulamalı bir şekilde göstermeye çalışıyoruz.  Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hadislerinden 40 hadisini uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar.  Çocuklarımız camilerimiz ile şenleniyor.  Biz de bu hizmeti İnşallah etkinliklerle sürdürmeye çalışıyoruz. Bu hizmetimiz yaz Kur'an kursu bittikten sonra da devam edecektir." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir