• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
Batman'da imar ve ekoloji paneli yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi'nde Peyzaj Mimarları Odası Batman İl Temsilciliği tarafından "İmar Planları ve Ekolojik Planlama Paradoksu" konulu panel düzenlendi.

 

Üniversite konferans salonunda düzenlenen panele, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban'ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Program, Panel Başkanı Arjen Rıza Turan ve Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak'ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Panelistlerden önce söz alan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Taksim'de yaşanan Gezi olaylarına dikkat çekti.

 

Temel'den sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Uluçam, doğanın önemine vurgu yaparak "Doğaya değer vermeliyiz. Panel öncesi Batı Raman Kampüsümüzdeki ağaçlar için oradaydık. Bu tür etkinliklere ve bilimsel çalışmalara kapımız ve gönlümüzün açık olduğunu ifade etmek isterim. Demokratik toplumlarda herkesin kendi iradesini, kendi benliğini ifade edeceği ortamı olmalıdır, ama yakarak yıkarak değil. Çevre yanmasın, kirlenmesin diye çevreyi yakıp yıkıyorsak bu amaç iyi bir amaç değil" dedi.

 

Program Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Adnan Kaplan, Dr. Oktan Nalbantoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Demiral'in konuşmasıyla sürdü. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir