• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'ndan sonra sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Yapılacak sosyal konut projesi ile ilgili konuşan Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası (ŞUTEM) Başkanı Selahattin Tokmak, Türkiye'de büyük oranda konut açığının olduğunu söyledi.

 

Vatandaşların konut projesi konusunda umutlu olduğunu dile getiren Tokmak, konut sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Tokmak, yapılacak olan konutların metrekareye göre hesap edileceğini ve yaşam standardına uygun olacağını kaydetti.

"Vatandaşlar bu konuda çok umutludur"

Cumhurbaşkanın açıkladığı TOKİ evleri hakkında halkın büyük bir beklenti içerisinde olduğunu belirten Tokmak, "Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi Türkiye'de 150 bin konut yapılacak. Vatandaşlar bu konuda çok umutludur. Bu konutların kimlere nasıl şekilde verileceği şeklinde bir beklenti de var. Detaylar herhalde bir dahaki ay açıklanacak. 150 bin konuta piyasa olarak olumlu yönden bakıyoruz ama yeterli değil. Türkiye'nin çok büyük konut açığı var. Özellikle de Şanlıurfa'da büyük bir konut açığı var. Konuttan daha fazla yapılırsa önlem alınmış olur." dedi.

"Eskiden büyük daireler tercih ediliyordu"

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak

Yapılacak olan konutların metrekarelerine göre hesap edileceğini ifade eden Tokmak, "Halkın beklediği evler, yaşam standartlarına uygun evlerdir. Eskiden büyük daireler tercih ediliyordu; şimdi ise ekonomik olarak ev alım seviyesi düşük olduğu ve yaşam standardına uymadığı için küçük daireler tercih ediliyor. 2 artı bir ya da 3 artı bir daireler yeterlidir. Yeni yapılacak konutların fiyatı metrekaresine göre belirlenip maliyet hesap edilir. Daha sonra da satışa arz edilir. Yüz metrekare olan bir dairenin fiyatı farklıdır, 150 metrekare olan bir dairenin fiyatı farklıdır." diye konuştu.

"Fiyatların kısa vadede düşmesini beklemiyoruz"

Yeteri kadar konut olmadığından dolayı fiyatların pahalı olduğunu dile getiren Tokmak, "Emlak fiyatlarındaki artışın nedenlerinde arz-talep dengesizliğinin olduğunu ifade eden Tokmak, "Konut sayısı yeterli olmadığından dolayı alıcı çoktur. Yeteri kadar konut olmadığından dolayı da konut fiyatı yükseliyor. Bu durumda döviz kuru ve inşaat maliyetleri ile alakalıdır. Demir, çimento gibi inşaat malzemelerinin fiyatı yüksektir. İmarlı arsalarımız da fazla yok diye arsa fiyatları da yüksektir. Bunlara bağlı olarak gayrimenkul fiyatları da yükseliyor. Fiyatların kısa vadede düşmesini beklemiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız