• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
'Pembe Otobüs' uygulaması neden yok?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Diyarbakır'daki ulaşım sıkıntısı ve geç saatlere kadar devam eden düğünlerden sonra yaşanan gürültü kirliliğiyle ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Bozan, açıklamasında 'Pembe Otobüs', Metro ve Tramvayların uygulamaya geçirilmesi ve geç saatlerde havai fişeklerin patlatılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Halk ulaşımda kolaylık ister

Diyarbakır'da şehir içi ulaşımının gittikçe çekilmez hale geldiğini belirten Bozan, "Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce raylı toplu taşıma olan, Tramvay, Metro gibi projeleri hazırlayıp uygulamaya geçilmesi gerekirken, maalesef 14 yıldır Belediyeyi elinde bulunduran BDP zihniyetinin Belediye Başkanları bu çalışmayı halen başlatmış değiller" ifadelerini kullanarak, halkın belediyelerden ilk önce ulaşımda kolaylık istediğini belirtti.

 

Birçok ara yolda çökme, çukur veya yapılan yama asfaltlama yüzünden, araç sahiplerinin sıkıntı çektiklerini ifade eden Bozan, "Ayrıca ciddi bir denetim yapılmalı, kalıcı ve kaliteli asfaltlar yapılmalıdır. Tonajlı birkaç arabanın geçmesi veya yağmur görmeyle 6 ay sonra çökmemelidir" şeklinde konuştu.

 

Bayanlar için 'Pembe Otobüs'

Hanımların şehir içi yolculukla ilgili sıkıntılarını dile getirerek Belediyeye seslenen Bozan, "Hepimizin şahit olduğu gibi, anne, bacı ve kızlarımız şehir içi toplu taşıma araçlarında fazla alınan yolcudan dolayı ayakta kalma, sıkışma, taciz veya hırsızlık gibi inanç ve kültürümüze ters olan olaylarla karşı karşıya kalmaktadır. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi'nden bayanların şehir içinde rahat yolculuk yapabilmeleri için, bayanlara özel 'Pembe Otobüs' seferlerinin bir an önce başlatılmasını halkımız adına talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Mutluluğumuz başkalarının mutsuz olmasına sebep olmamalıdır

Düğünden sonraki gürültü kirliliğine değinen Bozan, "Düğün günümüz bizim en mutlu olduğumuz gündür ve eğlenmek herkesin hakkıdır. Fakat mutlu günümüz başkalarının mutsuz olmasına neden olmamalıdır. Özellikle gece geç saatlere kadar devam eden düğünlerde, düğün salonlarından dağılan insanlar, saat 23.00-24.00'te gece yarısı olmasına rağmen, araç korna-klakson çalmaları, evin önünde halay çekmeler, bağrışmalar ve atılan havai fişekler nedeniyle, o çevredeki bütün semt sakinleri rahatsız olmaktadır. Hâlbuki o saatler istirahate çekilme vaktidir. Ayrıca birçoğumuzun evinde hastamız vardır, uyuyan çocuklarımız vardır" dedi. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir