• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
ADIM ADIM FİLİSTİN’İ YIKIYORLAR...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Sürgün edilmiş ya da şu anda yaşadıkları toprakları zorla gasp edilen mazlum Filistinlilerin dramına tüm dünya tanıklık ederken Filistin toprakları adım adım işgal edilmeye ve evleri yıkılmaya devam ediyor. Siyonist işgal rejimine ait buldozerler 3 Ağustos günü işgal altındaki Kudüs'ün Silvan beldesinde Huş Ebu Taye mıntıkasında Hazim Ebu Sinine isimli bir Filistinliye ait evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı. 4 Ağustos’ta ise işgal güçleri, Kusra kasabasının doğusundaki Re'su'n-Nahl mıntıkasına baskın düzenleyerek bu bölgede 40 civarında zirai tesis için yıkım ihtarı tebligatı bırakarak yıkımların başlayacağını belirttiler.

36 OKUL YIKIM TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

Siyonist İşgal Rejimi, Filistinlilerin evlerini genellikle "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle sürekli yıkmaya devam ederken son dönemde özellikle eğitim kurumlarını hedefine almaya başladı. Ramallah'taki Eğitim ve Öğretim Bakanlığı adına açıklama yapan Sadık El-Hadur Yahudi yerleşim merkezlerinin hizasında bulunan 36 okulun yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve bunlardan 6'sının Kudüs'te bulunduğunu ifade etti. Siyonist İşgal Rejiminin ve ‘Yerleşimci’ diye literatüre geçirilen ‘Teröristlerin’ yağma gasp ve katliamları sürerken İşgal Rejiminin sözde Planlama ve İnşa Komitesi 4 Ağustos Perşembe günü işgal altındaki Kudüs'e 1400 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı. Bu işgal onayıyla birlikte bölgede yeni çatışmaların yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ HER GÜN YENİ BİR İŞGAL PLANINA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Yıkım planı tüm Batı Şeria’da hızla devam ederken son günlerde aynı anda birkaç farklı noktada yıkım yapılması ve yıkım kararı alınması “Siyonistler işgali genişletiyor” tespitini beraberinde getirdi. Filistin’in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Kusra kasabasında onlarca zirai tesis için yıkım ihtarında bulundular. Kusra Belediyesi Başkanı Hani Udeh,İşgal güçlerinin, kasabanın doğusundaki Re'su'n-Nahl mıntıkasına baskın düzenleyerek bu bölgede 40 civarında zirai tesis için yıkım ihtarı tebligatı bıraktıklarını söyledi. Siyonistlerle “Normalleşme(!)” şarkıları seslendiren çevre ülkeleri ve sözde Medeni(!) Batılı ülkeler, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Filistinlilerin günlük yaşamlarını sürdürdükleri zorunlu ‘Yaşam Alanlarını’ ve işyerlerini yeni yerleşim alanları açmak ve demografik dağılımda Filistinlilerin başka bölgelere göçünü sağlayıp sayıca azaltmak için tahrip edip yıkıyorlar.

İŞGAL, YIKIM VE ZULÜM

Belediye Başkanı Udeh’in verdiği bilgiye göre, yıkılacağı bildirilen tesisler arasında zirai barakalar, yağmur suyu toplama tesisleri, arazi ıslahı tesisleri ve taş zincirleri yer alıyor. Bu tesisler, işgalcilerin Yahudileştirme faaliyetlerine karşı korumaya alınması için arazilerin düzenlenmesi maksadıyla arazi sahipleri tarafından yakın zamanda inşa edilmiş. Ancak İşgal Rejimi, yıkım niyetinde olduğu için şu ana kadar bu bölgeye elektrik çekilmesini engellemiş. Yıkım ve işgal politikalarına hız veren İşgal askerleri 3 Ağustos günü Kudüs'ün Silvan beldesinde Huş Ebu Taye mıntıkasında Hazim Ebu Sinine isimli bir Filistinliye ait evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.  Görgü tanıkları Ebu Sinine'nin, 120 m2 yüzölçümüne sahip evinin 15 yıl önce inşa edilmiş olduğunu dile getirdiler. Siyonist işgal güçlerinin yıkım esnasında Ebu Sinine ailesinin efradına ve bölgede ikamet eden diğer Filistinlilere de saldırarak onları darp ettikleri belirtildi.  İşgal güçlerinin Ebu Sinine'nin evini her yönden kuşatmaya alarak içindeki eşyaların çıkarılmasına dahi izin vermeden yıkmaya başladıkları görüldü. Siyonist Yahudi tabiatını yansıtan bu acımasızlığı Yüce Allah’a şikayet eden Ebu Sinine ve benzerlerinin gözyaşlarına tüm dünya kayıtsız kalmaya devam ederken aynı gün İşgal güçlerinin ayrıca işgal altındaki Kudüs'ün doğu kısmında iki zirai barakayı da yıktıkları ve Zaim beldesiyle El-İseviyye Tepeleri arasında kalan bazı arazileri düzledikleri haber verildi. 

1400 YENİ YAHUDİ YERLEŞİM BİRİMİ İNŞA EDİLMESİ ONAYLANDI

İşgal rejiminin sözde Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altındaki Kudüs'e 1400 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı. Batı Şeria’da yıkım ve gasp haberleri artarken kötü bir haber de Siyonist İşgal Rejiminin sözde Planlama ve İnşa Komitesi’nden geldi.  Planlama ve İnşa Komitesi işgal altındaki Kudüs'e 1400 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı. Literatüre ‘Yahudi yerleşimci‘ geçen ancak gerçekte birer gaspçı terörist olan yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda Yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen Yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi, Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel(24 bin dolar) yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

İŞGALCİLER 173 BİN EVİ YIKTI

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre Siyonist işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 173 bin evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla Yahudi göçmeni yerleştirdi.  Siyonist İşgal Rejimin’nin Planlama ve İnşa Komitesi tarafından verilen “Yerleşimciler için yeni yerleşim birimi inşa kararı” şüphesiz ki yeni acılara ve gözyaşlarına yol açacağı kadar büyük çatışmanın fitilini de ateşleme potansiyeline sahip görünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir