• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ahlaki ilkeleri yeryüzünde yaymak için mücadele etmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da, İslam İzcileri Dostluk Kampı’nda 16 ülkenin izcilerinin olduğu ‘Su’da Sıfır İsraf Arma Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye’nin 48 farklı şehrinden izcilerin katıldığı kampta ayrıca Kuveyt, Filistin, Lübnan, Katar, Pakistan, Libya, Sudan, Mısır, Suriye, Nepal, Liberya, İngiltere, Kanada, Danimarka ve Lüksemburg ülkelerinden olmak üzere toplam 2 binden fazla izci yer aldı.

Konya Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) Veda Hutbesi’ndeki ‘Babanız Âdem’dir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem de topraktan yaratılmıştır. Beyazın siyaha, siyahın beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap olana hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah indinde en üstün olanınız takvaca en iyi olanınızdır.’ hadis-i şerifini hatırlatarak, “Biz de şurada şu manzarada tıpkı Arafat’ta bu ilkeleri hatırladığımız gibi burada da yeniden hatırlıyoruz ve bütün dünyaya yeniden hatırlatıyoruz.” dedi.

“Dünyayı iyi insanlar değiştirebilir”

Erbaş, dünyayı iyi insanların değiştirebileceğini vurgulayarak, “Allah iyileri, ihsan sahibi insanları, muhsinleri sever. Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselam, mahşer günü en ağır basacak amelin güzel ahlak olduğunu ifade etmektedir. İşte bizi iyi insan, ahlaklı insan olmaya davet etmektedir. İşte bunun için Cenab-ı Hak bütün insanlara İslam gibi bir nimeti göndermiştir.” diye konuştu.

Allah’ın rızasına uygun yaşayabilmek için İslam'ın ilkelerine riayet etmenin ve ibadetlerin önemine vurgu yapan Erbaş, “Namaz, oruç, zekat ve hac ibadeti bunun içindir. Müslüman gençler olarak bu ilkelere sahip çıktığımız müddetçe biz mutlu olacağız, ailemiz, mahallemiz, şehrimiz, beldemiz, ülkelerimiz, bütün dünya inşallah iyiliğe ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

İzcilikle ilgili konuşan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

 “Sizleri, anne-babalarınızı tebrik ediyorum. Siz, güzel ahlak peşinde koşan gençlersiniz. İzciler olarak tabiatla iç içe olduğunuzda, Rabbimizin kainatta yarattığı o güzellikleri içselleştirerek, hayatımıza da katarak bundan istifade edeceğiz. İzciler olarak, ahlaklı gençler olarak, ahlaki ilkeleri yeryüzünde yaymak için büyük bir mücadele vereceğiz. Cenab-ı Hak bu konuda hepimize muvaffakiyetler nasip eylesin.”

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Türkiye’deki şehirlerin ve katılım sağlayan ülkelerin kendi kültürlerini ve mutfağını tanıttığı stantları gezdi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir