• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgalden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümünde “Büyük Bitlis Buluşmaları” başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gökmeydan’da yapılan ve 4 gün boyunca farklı etkinliklerle devam edecek program, kortej yürüyüşüyle başladı. Yöresel halk oyunları gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis’in tarihini gün yüzüne çıkarmanın çalışmasını yürüttüklerini belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tanğlay, “Bitlis’i hakkettiği yere getireceğiz. Yaptığımız hizmetlerle Bitlis’in tarihini gün yüzüne çıkarıyoruz. Büyük projelere imza atıyoruz. Bitlis’te en büyük projemiz, hayalimiz, kangren olan dere ıslah projeni başlattık. Çalışmalar devam ediyor. Bu hafta ihalesi gerçekleştirilen 9 tane tarihi köprümüzün çalışmaları başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün başlattığı Hazo Hanı, Paşa Hamamı ve Behiyye Cami restorasyon çalışması devam ediyor. Bu hafta kalenin restorasyon ve seyir terası ihalesi yapılıyor ve çalışmalar başlatılacak. Kültür müdürlüğümüzün başlatmış olduğu proje ile Zeydan Mahallesi Muştakbaba mevkiinde sokak sağlıklaştırmasının ikinci etabın ihalesi bu hafta yapıldı ve çalışmaları başlatacağız. Bitlis’te 92 bin metre kare alanda millet bahçesini yapıyoruz. Organize sanayinde 11 bin metre kare alanda 500 ile 750 kişinin çalışacağı tekstil fabrikası yapımı devam ediyor. 80 ilde olan ve Bitlis’te olmayan otogarın temelini bu ay atıyoruz. Şu an 11 mahallemizde doğalgaz var. Saray Mahallesi’ni de bu yıl başlatıyoruz. Böylelikle doğalgazsız mahallemiz kalmayacak.” dedi.

Bitlis’te muhteşem tarihi güzellikler var

Bitlis’in muhteşem tarihi güzelliklere sahip olduğunu belirten Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bu güzellikleri Türkiye’ye ve dünyaya armağan etmek istediklerini söyledi.

Çağatay, “Sahip olduğumuz muhteşem tarihi güzellikler var. Turizmde bir marka haline gelmiş Mardin var. Biz onu kıskanıyoruz. Milyonlarca turist ağırlıyor. Tescilli eser sayımız, nerdeyse onun iki katına yakın. Bitlis’i, güzellikleri ve tarihiyle dünyaya ve Türkiye’ye armağan edeceğiz. Çok güzel tabiat güzelliklerimiz var. İlçelerimiz harika. Doğu Anadolu’da ormanı en çok olan şehir biziz. Nemrut Krater Gölü diyoruz, Mutki de şelale diyoruz, Ahlat, Adilcevaz her yerde güzelliklerimiz var. Ama en büyük güzelliğimiz ve zenginliğimiz, genç nüfussumuz. 350 bin nüfusumuzun 217 bin kişisi yani yüzde 62’si 0-30 yaş arasında. Bu bize büyük bir zenginlik ama aynı zamanda büyük bir mesuliyet yüklüyor. Bu gençlerimize gelecek temin etmeliyiz. Onlara güzel imkanlar sunmalıyız. İş temin etmeliyiz, onlara bilim, sanat, her şey vermeliyiz. Bunu vermek için çok çabalıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Bitlis’in 5 temel sorundan 4’ünü tamamen çözdük”

20 yıldır Bitlis’e hizmet ettiklerini belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise şunları kaydetti:

“Bu şehrin 5 temel sorunu vardı. Sağlık, ulaşım, eğitim, işsizlik ve en önemlisi terör sıkıntısı vardı. Bu aynı zamanda bölgenin sorunuydu. Bizden önceki 80 yıllık sorunlardı. Bunların 4 tanesini tamamen ortadan kaldırdık. Ulaşım sorunu şehrimizde yok, emniyet, güvenlik sorunu yok. Sağlık ve eğitim sıkıntımız yok. Bir işsizlik sıkıntımız vardı. 2023 sonuna kadar işsizlikle mücadele olacak dedik. Buraya gelecek yatırımlarla bu soruna bir neşter vuracağız.”

Yöresel halk oyunları gösteriminin ardında etkinlik alanında açılan stantlar gezildi.

Programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, BETAV Yönetim Kuru Başkanı Ahmet Eren, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir