• DOLAR 32.514
  • EURO 34.619
  • ALTIN 2500.722
  • ...
ABD'nin hava saldırısı Afganistan'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bugün Cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce kişi ABD'nin, Afganistan İslam Emirliğinin egemenlik hakkını ihlal ederek gerçekleştirdiği hava saldırısını telin etti.

Nangarhar, Farah, Nuristan, Laghman, Belh, Kunduz, Cüzcan, Gor, Zebul, Rozgan, Paktika, Paktia, Kabil, Host, Nimroz ve diğer birçok ilde bir araya gelen göstericiler, ABD'nin Afganistan'a yönelik son saldırısını protesto etti.

 

Göstericiler, Afganistan'ın bağımsız bir ülke olduğunu ve hiçbir ülkenin kendi sınırlarına müdahale etme veya saldırı düzenleme hakkına sahip olmadığını haykırdı.

ABD'nin Kabil'deki hava saldırısını Afganistan'ın iç işlerine ve tüm uluslararası yasalara açık bir müdahale olarak nitelendiren halk, ABD aleyhine sloganlar attı.

ABD Başkanı Joe Biden'in yalan söylediğini belirten göstericiler, ABD'nin Afganistan'ı tüm uluslararası ilkelere aykırı olarak boş yalanlarla işgal ettiğini dile getirdi.

Afganistan İslam Emirliğinin özgür ve bağımsız bir ülke olduğunu kaydeden göstericiler, hiç kimsenin Afganistan'ı tecrit etmeye hakkının olmadığı mesajını verdi.

Göstericiler, ABD'nin; İslam Emirliği ile ilgili sinsi amaçlarını, komplolarını ve planlarını değiştirmediği, temelsiz iddialarını sürdürmesi halinde halkın onlara sessiz kalmayacağını ve sorumluluğun ABD'de olacağını söylediler.

Geçtiğimiz Pazar günü ABD'ye ait bir İHA, başkent Kabil'deki bir eve saldırıda bulunmuş, El-Kaide lideri Eymen El Zevahiri'yi hedef aldıklarını duyurmuşlardı.

Saldırı sonrası ABD Başkanı Joe Biden, Kabil'de El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'yi katlettiklerini iddia etmişti.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırının ardından yaptığı açıklamada, bir meskene hava saldırısının düzenlendiğini doğrulamış ancak Eymen el-Zevahiri'nin ülkeye geldiği ve burada kaldığı hakkında bilgilerinin olmadığını ifade etmişti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir