• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Afganistan halkından Zevahiri suikastına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın başkenti Kabil başta olmak üzere Belh, Gor, Kunduz, Lağman, Cüzcan, Logar, Nimruz, Sar-e Pol, Zabul, Nangerhar, Badahşan, Badgis, Host ve Paktika gibi çeşitli vilayetlerde bir araya gelen bazı gruplar, Zevahiri'nin öldürüldüğü saldırı nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine tepki gösterdi.

Protestolarda, saldırı ile Afganistan'ın egemenliğinin ihlal edildiği ve bunun uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, ABD yönetimi kınandı.

Gösterilerde, hükümet güçlerince geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

- Kabil'in 3 bölgesinde protesto düzenlendi

Başkent Kabil'in Kampani, Afşar ve Hayırhane bölgelerinde toplanan yüzlerce kişi, ABD'nin Afganistan işgalini sonlandırmasına rağmen bu ülkeye yönelik ekonomik, askeri ve diplomatik "savaşını" sürdürdüğünü dile getirdi.

Buradaki protestolarda göstericiler, "ABD'ye ölüm", "Amerika yalancıdır", "Joe Biden yalan söylemeyi bırak", "Afganistan halkı sahtekarlığınıza kanmayacak" yazılı dövizleri taşıdı, İslam emirliği lehine de sloganlar attı.

Söz konusu saldırıda, hava sahasını ABD'ye kullandırdığı iddiasıyla Pakistan aleyhine de sloganlar atılarak, İslamabad yönetimi kınandı.

Basın açıklamalarının ardından göstericiler, yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından dağıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir