• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hasat çiftçiye bayram ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yağışların bu yıl iyi düzeyde olması sebebiyle Batman'daki çiftçilerin yüzü güldü. Hasada başlayan Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirerek adeta bayram sevinci yaşadıklarını söyledi.

 

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu seneki ekinlerin geçen senelerle göre çok daha iyi verim verdiğini belirterek, "Bu sene Allah'a çok şükür bölgede özellikle Batman'da verimler fevkalade çok iyidir. OFİS'te de fiyatlar iyidir. OFİS'in verdiği fiyatları olumlu karşılıyoruz. OFİS randevu sistemine de geçmiş bunu da çok iyi karşılıyoruz. Geçen senelere göre hem verimde, hem OFİS bazında hem de fiyat bazında çok artış var. Çiftçinin sıkıntısı sadece dönüm düşüklüğü ve eğer bu düşüş olmasaydı bu sene çiftçi için çok önemli bir yıl olacaktı. Bu yanlış uygulamanın biran evvel ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

 

Batmanlı çiftçilerden Faysal Gönülaçar ise şunları söyledi: "Bu sene inanılmaz güzel yağışlı bir hava geçti. Bu da bizlerin yüzünü güldürdü. Allah'a şükürler olsun ki, bu sene rekolte aşırı derecede yüksek. Susuz arazimiz buğdayda 550 kilogram civarında verim yüksekliği var. Sulu arazimizdeki buğdayda 650 ila 700 kilogram arası verim yüksekliği var. Allah'a şükürler olsun. Fiyat bazında ise, Tarım Bakanlığının açıkladığı 720 liradır. Tabi ki, piyasada bu fiyat çiftçinin eline geçmiyor. Piyasada takriben 620 lira veriliyor ve bu konuda fiyat düşüktür. Şuanda çiftçinin buğday satımı en az 700-750 lira arasında olması gerekirdi ki, mazot girdisi, gübre girdisini fiyat yüksekliği nedeniyle çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Bu sene Allah'a çok şükür çiftçinin yüzü gülüyor. Tarım Bakanlığından ricamız destekleme bazında kilolarımızı ve desteklemelerimizi düşürdü. Ricamız eskisi gibi tekrar yükseltilmesidir." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir