• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Çocuklar ezgi ve ney dinletisiyle hoş vakit geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mehmet Kırçalı kız ve erkek Kur'an kurslarında okuyan çocuklar için Abdullah Ümmü Mektum Kur'an Kursu Hocası görme engelli Ümit Şahin, çocuklara ezgi ve ney dinletisiyle neşeli dakikalar yaşattı.

Görme engeline rağmen vaktini boşa geçirmeyip insanlara faydalı olmaya çalışan Şahin, amaçlarının çocuklara İslami bir eğlencenin nasıl olabileceğini öğretmek olduğunu belirtti.

 

"Rabbimiz bizden nasıl bir yaşam biçimi istediyse onu çocuklarımıza öğretmek istiyoruz"

Şahin, Allah'ın istediği bir yaşam tarzını çocuklara öğretmekle mükellef olduklarına değinerek, "Yaz kurslarımız tüm hızıyla devam ediyor elhamdülillah. Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler başta olmak üzere dinimiz neleri emrediyorsa çocuklarımıza bu iki aylık zaman diliminde onları aşılamaya çalışıyoruz. Bununla birlikte çocuklar nasıl namaz kılmayı, ibadet etmeyi Kur'an-ı Kerim'i nasıl okumaları gerektiğini öğretiyoruz. Bunun yanı sıra Rabbimizin bizden istediği adab-ı muaşeret konuların da çocuklarımızı eğitiyoruz. Rabbimiz bizden nasıl bir yaşam biçimi istediyse onu çocuklarımıza öğretmek istiyoruz." dedi.

"Nasıl davranmamız gerektiğini bizlere Efendimiz Aleyhissalatu vesselem göstermiştir"

Müslümanların takip etmesi gereken yolun Hazreti Muhammed'in (Aleyhissalatu vesselem) yolu olduğuna değinen Şahin, "Dinimiz nasıl ki bizlere ibadet etmeyi emretmişse günlük yaşamda da nasıl davranmamız gerektiğini bizlere Efendimiz Aleyhissalatu vesselem ile göstermiştir. Bizler bundan dolayı eğlencede de çocuklarımıza İslam'ca eğlenmenin nasıl olabileceğini öğretmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bugünde ilahi ezgi ve ney dinletisiyle manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktarmış olduk." ifadelerini kullandı.

Organizeyi yapan Mehmet Kırçalı Camii din görevlileri Ali Çelik, Yaşar Cebe ve Nazlı Pektaş Yıldırım ise amaçlarının bu tür etkinliklerle çocukları daha motive etmek ve kursları çocuklar için sıkıcı olmaktan çıkarmak olduğunu dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir