• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Bingöl'de 'Müslüman Gençlik Haftası' etkinlikleri bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kur'an Nesli Platformu tarafından 1-8 Haziran tarihleri arasında ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Bingöl'de Kalem-Der'in düzenlediği programlar sona erdi.

 

Bingöl Kalem-Der'in düzenlediği "Bilgi yarışması", "Koşu Yarışması" ve "Futbol Turnuvası" gibi programlara gençlerin yoğun katılım gösterdikleri görüldü.

 

"O gençler ki kınayanların kınamasından korkmazlar''

Dünya "Müslüman Gençlik Haftası" etkinliklerinin önemi üzerine açıklamalarda bulunan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahip Korkutata, 'Onlar Rablerine iman eden bir grup gençti ve bizde hidayetlerini artırdık' ayetine vurgu yaparak, "İman sahibi gençlerde Allah inancı yerleştikten sonra hiçbir şeyden korkuları kalmaz. O gençlerin gayret ve himmetleri dinleri içindir. Ayette geçtiği gibi 'O gençler ki, kınayanların kınamasından korkmazlar' hatta Resulullah'ın etrafında bulunan gençler İslam dinine sahip çıkarak kısa zamanda hâkim kıldılar." dedi.

 

"Gençler, Allahın kitabı ve Peygamber (sav) sünnetini ellerinde taşıyorlar"

Günümüz gençleri içerisinde Ali'ler, Musab'lar ve Zeyd'ler olduğunu ifade eden Korkutata, "Günümüz Müslümanları da şu idraka vardılar. Baktılar ki, zaferler, galibiyetler ve birçok kazanım gençler vasıtasıyla oluyor. Allahın kitabını ve Peygamber (sav) sünnetini ellerinde taşıyorlar. Bu da onlar için en büyük kuvvettir. Yüklendikleri İslam davasını hâkim kılacaklar. Bizde bu gençleri kutluyoruz. Onların içinde olduğumuz için manevi olarak etkileniyoruz. Allahu Teâlâ yar ve yardımcıları olsun. Onları kendi yolunda muvaffak eylesin." ifadelerini kullandı.

 

"Gençler eğitime önem versinler"

Son olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Korkutata şunları söyledi: "Gençler eğitime önem versinler. Çok okuyan ihlâslı kişiler olsun. Efendimizin duasına işaret ederek, 'Ya Rabbi beni ilimle zenginleştir. Beni hilim ile güzelleştir, süslendir. Ve beni takva ile güçlendir' buyuruyordu."

 

"Temenni ediyoruz ki böylesi etkinlikler genişleyerek devam eder"

Kalem Der olarak "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" nedeniyle bazı etkinlikler ve programlar yaptıklarını belirten İbrahim Dağılma ise, "Temenni ediyoruz ki böylesi etkinlikler genişleyerek devam eder. 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' tüm Müslüman gençlere mübarek olsun." diye ifade etti.

 

"Batıl düşünceliler 365 günümüzü çaldı"

Kalem-Der Başkanı İbrahim Dağılma konuşmasının devamında, "Batıl düşünceye sahip olanlar, İslam'ı toplumsal hayattan almaya çalışanlar, İslami dinamikleri insanlara unutturmaya çalışanlar neredeyse 365 günümüzü çaldılar. Ve her günümüzü nefse, hevaya ve şeytana hizmet eden, çeşitli günlere pay ettiler. Ve çeşitli adlar koyarak günlerimizi bu şekil heba etmeye çalıştılar. Bir değerli âlimimizin dediği gibi, İslam düşmanları bizi hangi noktadan avladılarsa, hangi noktadan bizim değerlerimizi vurdularsa, biz de İnşallah o noktalarda gayretlenerek ve haz alarak İslami hizmetlerimizi günbegün sürdürmeye çalışacağız. Var olan bütün günleri Allah ve Resulünün razı olacağı şekilde geçirmeye ve değerlendirmeye çalışacağız'' şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir