• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Hani zamların sebebi yükselen petrol yüzündendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/Yorum:  Hasan Gündüz

Hayatımızı alt üst eden petrolün yükselişi bizim yıkılışımız oldu. Dur durak bilmeyen  petroldeki yükseliş benzin ve motorin fiyatlarına yansımasının ardından piyasalardaki neredeyse tüm ürünlere “Nakliye” adı altında zamlar yapıldı. Ne benzin ve mazot fiyatları durdu ne de zamlar. Birbirleriyle yarışırçasını halkın canını sıkmaya devam ettiler. Benzin ve motorin litresi 30 liraya yaklaşmıştı.

Fiyatlar neden düşmüyor!

Sahi fiyatlar neden düşmüyor? Brent petrol son 6 ayın en düşük seviyesinde, benzin ve motorin fiyatları 30 liradan yirmili seviyeye indiği halde neden piyasadaki ürünler zamlanmaya devam ediyor. Fiyatların düşmesi gerekmez miydi? “Nakliye” diye yükseltilen fiyatlar bu sefer neye göre yükseliyor? Anlayan varsa buyursun bi zahmet açıklasın. Çünkü ben bu işin içinden çıkamadım.

Nakliye bahanesi bittiii!

Benzin ve motorin düşmeye devam ediyor. Bu gidişle de yirmilerin altını görür diye ümit ediyoruz. Ukrayna üzerinden yola çıkan tahıl gemileri limanlarına ulaşmaya başladı. Güzel gelişmeler enflasyon canavarını durdurması gerekmez miydi? Ülkemizde kıtlık yok ki diyelim her şey karaborsa olmuş. Allah’a çok şükür üretimde var tarım da var. Bunlarda bir sıkıntı yok. Ne kıtlık yıllarındayız ne de üretim yapamayacak kadar aciziz. Sıkıntı alım gücünde. Artık ürün alamaz olduk. Dudak uçuklatan fiyatlar kalbimizi de yerinde oynatmaya yetiyor. Kazancımız ile alım gücümüz arasında uçurumlar var. Bunun nedeni nakliye olamaz çünkü nakliye bahanesi bittiii!

Ev fiyatları dahi düşmüyor!

Piyasalardaki ürünler demişken zannetmeyin bizi etkileyen şey bunlarla sınırlıdır. Dar gelirlinin asıl belini büken şey kira fiyatlarındaki artıştır. Asgari ücrete denk gelen kira bedelleri dar gelirliyi kara kara düşündürmeye devam  ediyor. Burada da artan maliyetleri bahane gösterip kiraları uçurdular.

Maliyet  düştü, ama ev kiraları bir türlü düşmüyor. Ya da düşürmek istemiyorlar.

Artık fiyat yükseltmek için bahaneleri kalmadı demeyi çok isterdim, ama biliyorum ki yeni bahaneler üretmek isteyenler için o kadar da zor değil. Fiyat yükseltmek istedikleri zaman bahanesini de bulurlar. Ama en azından “Nakliye” bahaneleri şimdilik sona erdi diyelim.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir