• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Habeş Kralı Necaşi'nin türbesi restore edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya yaklaşık 800 kilometre mesafede, Tigray Eyaleti, Mekele Şehri yakınındaki Necaş köyünde bulunan Habeş Kralı Eshame'ye ait türbe ve aynı yerdeki 15 Sehabenin kabirlerinin restorasyonu ve çevre düzenlemesinin yapılmasına ilişkin protokol, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı arasında Mekele'de imzalandı.


Habeşistan'a hicret eden ilk Müslümanlara sahip çıkan Kral Necaşi'nin türbesi ve 15 Sehabe kabirlerinin bulunduğu alan, TİKA tarafından özgün mimarisi korunarak bilimsel yöntemlerle restore edilecek. Sonrasında yapılacak çevre düzenlemesi ile turistik bir çehreye kavuşacak olan bölge, dünya halkının hizmetine sunulacak.


Söz konusu projeyle Habeş Kralı Asheme'nin hicret eden Müslümanlara kucak açarak onlara gösterdiği misafirperverliği ve hoşgörüyü simgeleyen bir yapının oluşturulması ve çok önemli bir tarihi-kültürel mirasın daha koruma altına alınması hedefleniyor. Bu kapsamda projenin TİKA tarafından en kısa zamanda tamamlanması öngörülüyor.


TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer ve Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı adına Kebede Amare tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, projenin tamamlanmasıyla Etiyopya'nın turizm sektörüne artı değer sağlaması da belirlenen hedefler arasında yer alıyor.

İmza töreninde bir konuşma yapan TİKA Başkan Yardımcısı Tuncer, göstermiş oldukları konukseverlik ve işbirliği için Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı'na teşekkürlerini sundu.


Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı adına protokolü imzalayan Amare ise Türkiye gibi turizm alanında ileri gitmiş olan bir ülke ile böyle önemli bir konuda işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir