• DOLAR 32.53
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.531
  • ...
Faili meçhul kazılarında 3 ceset bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kızıltepe Kırkuyu köyü Aysun mezrasında eski su kuyularının bulunduğu yerde Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı`nca başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayında başlatılan kazılarda kuyulardaki sular boşaltılmış balçıkların kuruması beklenmişti.

Dün yeniden başlatılan çalışmalarda insan kemiklerine ulaşıldı. 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınmayan Mehmet Emin Abak, Abdulvahap Ateş, Yusuf Tunç`un kemiklerine ulaşılması hedefleniyordu. Vidanjörlerle kuyulardaki atıklar boşaltıldıktan sonra ekipler yaptıkları çalışmalar ile 3 kişiye ait kemiklere ulaştı.

Ancak 2 iskelette kafatası olmayınca ekipler çalışmaları devam ettirdi. Söz konusu bölgede çalışmalar sürüyor. Kemiklerin kime ait olduğunun tespit edilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu`na gönderilecek.

1990`lı yıllarda boşaltılan köyde birçok su kuyusu bulunuyor. Köyün boş olduğu sürede failli meçhul cinayetlerin merkezi olduğu iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede birçok cesedin bulunabileceği tahmin ediliyor. Aynı tarihte gözaltına alınan Mahmut Abak`ın cenazesi de bir süre sonra şuan kazı yapılan bölgede çobanlar tarafından bulunmuştu. (CİHAN)

Bu haberler de ilginizi çekebilir