• DOLAR 32.453
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2480.08
  • ...
Yediiklim Yayınevi sahibinden 'mağduruz' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KPSS'de soruların sızdırıldığı iddialarıyla tartışmaların odağı haline gelen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iki farklı noktada arama yapılan Yediiklim Yayınevi yetkileri Ankara OSTİM’de bulunan merkez binaları önünde basın toplantısı düzenledi.

'Soruların çalındığına' yönelik iddialara yanıt veren Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik, kuruma yöneltilen iddiaları reddetti. Soruları geçmiş yıllardaki sorulardan esinlenerek hazırladıklarını kaydeden Çelik, ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getirdi.

'Sorular bize verilmedi'
Yaşananlar nedeniyle 'mağdur olduklarını' öne süren Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“20 soru aynı çıktı iddiaları asılsızdır. Böyle bir soru yoktur. Hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş gibi bir durum olamaz. Yayınevinin tarihinde yok.

Ben mi ÖSYM’den almışım, ÖSYM mi bizden almış siz takdir edin
Biz dönem içinde 120 soru için 100 bin soru hazırlıyoruz. MEB sorularından esinlenerek soru hazırlanıyor. Biz benzer sorular yakalarsak kurum prim yapmış olacak. Yüzlerce yayınevi bunun üzerine kurgulanıyor. Buradaki sıkıntı Türkçe’de paragraf sorusu var. Geçen yıl DGS sınavında sorulmuş. Ben mi ÖSYM’den almışım, ÖSYM mi bizden almış siz takdir edin.

ÖSYM’den ben çok ihale almışım. Ben Yediiklim tarihinde ÖSYM’nin kapısından geçmedim, kimseyi de tanımam. Sadece bu yıl bir ihale aldık. O da Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Suriyeli öğrencilerin Türkçe düzeylerini ölçmek amacıyla yaptığı bir ihaledir.

Biz burada mağdur olan tarafız
Biz burada mağdur olan tarafız. Her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Sorular ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada."

Ne olmuştu?
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden alarak yerine Bayram Ali Ersoy'u atadı.

Bayram Ali Ersoy, 2022-KPSS Lisans sorularının sızdırıldığıyla ilgili iddialar nedeniyle 31 Temmuz'da yapılan oturumların iptal edildiğini açıkladı. Adaylardan özür dileyerek yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını belirten Ersoy, yeni sınav için ilave ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir