• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
 Vali Mutlu`dan Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Mutlu`nun  şu ana kadar yaptığı açıklamalar...

Taksim Meydanı`ndaki pankartları ve materyalleri toplamak üzere bu sabah polis bir müdahale gerçekleştirdi.

Atatürk Heykeli ve AKM üzerinde asılı olna pankart, döviz, resimleri kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaç için emniyet birimlerimiz çalışma yapmıştır. Bu çalışmanın hedefi Taksim Meydanı`na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bu paylaşımlarda da söylendiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı Taksim`e yöçnelikte bir müdahale olmayacağını ifade ettik. Gayretlerimizi yoğun şekilde sürdürdük.

Bu çalışmalar yapılırken emmniyet mensuplşarı ile bazı grupların çatışmaya girmeye istedikleri ve bu çerçevede polislerimizle çatıştı. Bun gruplara gerekli öüdahale yapıldı. Bu grupların amaçlamış oldukları çatışma ortamına fırsat verilmedi. Taksim ve çervesinde sakin bekleyiş içerisinde kontrollü durulumuzu muhafaza ediyoruz.

Özellikle Gezi Parkı`ndaki gençlerine provakosyonlara prim verememiş olmamalarını ve polise taş atan gruba destek vermemelerini çok anlamlı görüyoruz. Onlara teşekkür ederiz. bu duyarlığılı Gezi Parkı gençelri tarafından aynı özeln sürdürülmesi önem arz etmektedir. Bundan sonraki süreç rahatlatıcı olacak.

Marjinal grupların tahriki sürecektir. Bundan sonraki provokasyona karşı toplums olarak duyarlı duruşun sürdürülmesini istiyorum.

Vali Mutlu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

Bir polis aracının molotofla yakılmasına kadar sürekli olarak bir eylem yapan kişilere gözaltı yapılmıştır. Yaralı olanlar vardır. Ama öyle hastaneye giden yaralılar yoktur. Biribirimize karşı kin ve nefreti artırmaya yönelik kişilere karşı güvenlik güçlerimiz çalışmalarını sürdürecektir.

Yanlız bir polis aracımızın yakılmasına varıncaya kadar yapılan eylemler sonucunda bir takım gözaltına alınmıştır.

Alanda çatışan grupların elinde bulunan telsizleri kendi aralarında iletişim kurmak için temin ettiklerini görüyoruz. Bu görüntüleri ibretlik olarak nitelendiriyorum.Kimlere müdahale ettiğimiz görüntülerle ortadadır.

Sosyal medyadaki kışkırtmalara duyarlı olunmalıdır. Uydur uydur yaz politikalarına karşı dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Yaptığımız çalışma İstanbul`u bozanlar için yeniden bozulmamalıdır. Ben polisimize yardımcı olun dedim. Onlarda beni dinledi. Gezi Parkı, tüm eylemciler gruplardan kendini ayırdı. Uygun bir zamanda Gezi Parkı ile görüşebiliriz.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir