• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Şanlıurfa'da şüpheli ölüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Polis'in 'dur' ihtarına uymayarak kaçan iki motosikletli şahıs ile polis ekiplerinin kovalaması sonucu yaşanan çatışmada bir kişinin ölümü, biri polis olmak üzere iki kişinin yaralanması ile alakalı Mazlum-Der'den yazılı bir basın açıklaması geldi.

 

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında hayatını kaybeden Mehmet Kaya'nın babasının iddialarına yer verildi.

 

Dervişoğlu, hayatını kaybeden Mehmet Kaya'nın babasının, "Dün geceden beridir Vali ve Emniyet Müdürü sürekli arkamızdan koştu. 'Basına konuşmayın' dediler. Her gün trafik kazasında insanlar ölüyor ama vali ya da emniyet müdürü hangisine gidiyor. Bizimkine gelmelerinin nedeni ne? Bana dediler 'Gel görüntüleri izle'. Gittim takip anı, düşüp sürüklenme anı var, ama nedense motorun düştüğü an yok. 'Orada kamera yok' dediler Nasıl oluyor da öncesi var, sonrası var ama olay anı yok? Çünkü yaralı olan Ömer' in dedikleri: "Bize tekme atıp motoru devirdiler." Savcıya ifade vermeye gittim, savcı bana 'Çık dışarı polisi kötüleyemezsin' deyip ifademi almadı. Otopsi raporunu bize vermediler. Davacı olacağız" diye konuştuğunu belirtti.

 

Açıklamada, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Ömer Dağ'ın, Vali Celalettin Güvenç ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu tarafından ziyaret edildiği, Dağ'ın kazayla ilgili polisin kendilerine attığı tekme sonucu yere düştüklerini ve bu sebeple Hasan'ın hayatını kaybettiğini anlattığı belirtildi.

 

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu, bu olayın rutin bir soruşturma ile geçiştirilmemesini, aileyi ve kamuoyunu tatmin edecek adil, tarafsız bir adli sürecin başlatılmasını talep ettiklerini ifade etti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir