• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Sahte güneş gözlüklerine dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gözlük takarken gözünüzden olmayın! Uzmanlar, özellikle seyyar tezgâhlarda satılan gözlüklere halkın dikkat etmesi gerektiğini belirterek sertifikalı ve belgeli gözlük alınması hususunda uyarılarda bulundu.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Optisyen Menekşe Dumlupınar Curan, halkın gözlük alırken kesinlikle güvenilir yerlerden alması gerektiğine dikkat çekerek, "Güvenilir yerler dediğimiz de bunları temin edebilecekleri optik dükkânlar dediğimiz optik mağazalardan almaları gerekiyor. Tabi aldıkları güneş gözlüklerinin de garanti belgelerinin, hangi firmalara ait olduğuna dair güvenirliğine ait belgelerinin olduğu yerler olması gerekiyor. Sahte gözlük takıldığı zaman göze çok ciddi zarar verir. Tezgâhlardan satılan gözlüklerin kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. Garantili yerlerden alınan güneş gözlükleri güneşten gelen zararlı ışınları engelliyor. Ama tezgâhlarda alınan güneş gözlüklerinde o özellik olmadığı için göze çok ciddi zararlar verir.

 

Vatandaşlar optik mağazalardan gözlük aldıkları sürece sahte gözlüklerle karşılaşmaları söz konusu olmaz. Mağazalara gelen gözlüklerde orijinal olduğu tespit edilen belgeleriyle geliyor. Gözlükler İSO belgeli olmaları gerekiyor. Vatandaşların göz sağlıkları için sahte gözlüklerden sakınmaları gerekir. Sahte gözlükler, göze çok ciddi hasarlar verebiliyor. Sahte gözlük takınca gözde kuruluk olur, zararlı ışınların göze geçtiği durumlarda gözde yanma, kızarıklık ve batma hisleri oluşur. Bunlar tamamen kalitesiz güneş gözlüklerden kaynaklıdır." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir