• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Aliağa`nın da Artık Bir `Umut`u Var -foto/video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir`de dört ay önce faaliyetlerine başlayan Umut Der, şimdiden muhtaçların umudu olmaya başladı. Dernek, kısa süre içerisinde İzmir ve köylerinde çok sayıda aileye ulaştı. Ellerindeki yardım malzemelerini kentin en yoksullarına ulaştıran dernek gönüllüleri, karşılaştıkları sosyal felaket ve insanlık dramı karşında çoğu zaman şok geçirdiklerini belirttiler.

Umut Der Aliağa Temsilciği, ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı köylerde aralarında Suriyeli muhacirlerinde bulunduğu 15 aileye, içinde temel gıda maddeleri ve et bulunan 104 lira değerindeki yardım kolileri dağıttı. İlçenin kenar semtlerinde kümelenen muhtaçlara ve ilçeye bağlı Çaltılıdere ve Şehit Kemal köylerindeki fakir ailelere ulaşan Umut Der gönüllüleri, söz konusu ailelerin dramını gördükçe azimlerinin arttığını dile getirdiler. Yardım malzemelerinin toplanması, paketlenmesi ve muhtaçlara ulaştırılması sırasında işlerini bırakarak fakir aileler için sefer olduklarını belirten gönüllüler, Aliağa`nın zenginlerinin çok fazla olduğunu ancak fakir ailelerden kimsenin haberinin olmadığının altını ısrarla çizdiler.

Yardım faaliyetleri ile ilgili olarak açıklamada bulunan Umut Der Aliağa Temsilcisi Burhan Cihan Aliağa`nın Türkiye sanayisinin kalbi olduğunu ve ilçede büyük bir sermaye akışının olduğunu ifade etti. Kapitalist modernitenin insanları duyarsızlaştırdığına dikkat çeken Cihan, "Aliağa`daki zenginler isteseler değil sadece Aliağa 20 tane daha Aliağa`da fakir bırakmazlar." Şeklinde konuştu.

"BU FAKİRLER SİZİN ŞATAFATLI HAYATINIZA HER GÜN ŞAHİT OLUYOR…"

Aliağa`da dev sanayi kuruluşlarının olduğunu ve bu sanayi kuruluşlarının istemeleri durumunda ilçede fakirliğin bitirilebileceğini ifade eden Cihan, "Petkim ve Tüpraş gibi sanayi devlerinin yanı sıra ilçemiz sınırları içerinde gemi sökümü ve demir çelik üretimi gibi büyük yatırımlar var. Zengin vatandaşlarımızın biraz empati kurması lazım. Buradaki fakirler zenginlerin şatafatlı hayatlarına her gün şahit olmaktadır. Bu durum karınlarını dahi doyuramayacak kadar fakir olan vatandaşlarımız için büyük bir acıdır."dedi.
İzmir`in özellikle de Aliağa`nın zenginlerine seslendiğini ifade eden Cihan, "Bizler kıt imkanlarla fakir ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız çok sınırlı ama ilçemizin fakirleri çok fazla. Gelin bu ailelerimize hep birlikte sahip çıkalım, onların yaralarını saralım ve dertlerine deva olalım. Zenginlerimiz bize ulaşsın, biz yardımları fakirlere ulaştıralım yada bizimle gelsinler yardımları kendi elleriyle teslim etsinler.Yardım etmek isteyen vatandaşlar bize 05326081660 No.lu hattan ulaşabilirler." Şeklinde konuştu.

Fakir aileleri muhtaçlık durumuna göre kategorize ettiklerini ifade eden Cihan, "Yardımlarımıza en fakirlerden başlıyoruz. Her ay düzenli olarak bu kişilere ulaşıp yardımlarımızı teslim ediyoruz. Evlerine kadar gidip ailelere teslim ediyoruz. Bu kişiler arasında çok sayıda yetim, dul, bedensel ve zihinsel engelli ile yaşlılar var." İfadelerini kullandı. (Raif Acar-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir