• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'dan KPSS açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 31 Temmuz Pazar günü birinci ev 2'nci oturumu olan 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ve Eğitim Bilimleri Sınavı ile ilgili ortaya iddialar atılmış, sınavın iptali gündeme gelmişti.

Sınavda çıkan sorular ile bir yayınevinin hazırladığı sorular benzerdir olduğu gerekçesiyle ortaya atılan iddialara ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla yalanlanmış ve ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmıştı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı

Ortaya atılan iddialara ilişkin olarak inceleme başlatması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat alan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

Ortada problemli bir durum var gözüküyor. Müfettişler bugün ÖSYM'ye gitti. Hazırlanacak olan rapor Cumhurbaşkanı'na sunulacak.

DDK tarafından yapılacak olan denetleme sürecinde başkan ve 8 üyeden oluşan kurul, yetkileri kapsamında bilgi almak üzere çağırabilecek aldıkları bilgilerden oluşturdukları rapor Cumhurbaşkanı'na sunulacak ve Cumhurbaşkanı'ndan gelen talimatla sonuçlanacak.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir