• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Ergani ve Bismil Müftülükleri çocukların kişisel gelişimi ile ilgili program düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani İlçe Müftülüğü; çocuklara manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla hazırlanan "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi kapsamında bir günlük etkinlik düzenledi.

Ergani Hacı Hasan Ergün Cami İmam Hatibi Serdar Zengin tarafından gerçekleştirilen etkinlik, camide verilen kahvaltı ikramı ile başladı. Ardından Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde uygulamalı eğitim gören çocuklar, sinema ve dinleti etkinliğine katıldı.

İlçedeki tarihi yerler ile Sezai Karakoç Müzesi ve Hilar Mağarası'nı da gezen çocuklar, İstasyon Mahallesindeki aile parkı'nda düzenlenen piknikte kadim oyunlarla tanıştı. Çeşitli yarışmalarla çocukların doyasıya eğlendiği etkinlik, camide cemaatle yatsı namazının kılınması ile son buldu.

Etkinliğe dair konuşan İmam Hatip Zengin, etkinlikle çocukların birlikte hareket edebilme ve ibadet etme bilinci kazanarak çocukların camiye karşı olumlu bir bakış açısı edindiğini söyledi.

Öte yandan Diyarbakır'ın Bismil İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerine yönelik "Yeterli ve Dengeli Beslenme" ile "Ergonomi" eğitimi düzenlendi.

Diyetisyen Ramazan Çiftçi ve Hemşire Enes Erdem tarafından gerçekleştirilen seminerler kapsamında 340 öğrenciye eğitim verildi. Seminerlerde, öğrencilerin bol su içmeleri, sağlıklı beslenme için sebze ve meyvenin tüketilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Öğrencilere, ani hareketlerden kaçınmanın ve vücut hareketlerinde dengeli olmanın sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yapıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir